2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE

Varaždinci se neporaženi vraćaju iz Moldavije

14.07.2011 u 19:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Varaždin je na gostovanju u Moldaviji odigrao 1:1 s domaćom Iskrom-Stal i tako zadržao velike šanse da na svom stadionu u uzvratu osigura nastup u trećem pretkolu

Igrači trenera Toplaka zadovoljni se vraćaju iz Moldavije. Nakon prve utakmice drugog pretkola Europske lige varaždinski su nogometaši neporaženi jer su odigrali 1:1 s Iskrom. Iako je trener Varaždina pred put u Moldaviju najavljivao opreznu igru svoje momčadi, Varaždin je od prvog trenutka krenuo napadački.

U uvodnim minutama Varaždinci su kreirali nekoliko dobrih prilika, da bi u 12. minuti i poveli. Najbolje se u gužvi u kaznenom prostoru Iskre snašao Tkalčić koji je spretno ugurao loptu iza domaćeg golmana.

Bolji početak varaždinski prvoligaš nije mogao očekivati. Nažalost, zadovoljstvo je kratko trajalo. Samo pet minuta kasnije Iskra izjednačuje preko Ponomara.

Do kraja utakmice Varaždin je, posebice u drugom poluvremenu, imao nekoliko jako dobrih prilika, prvenstveno Glavica u 68. minuti kada je  promašio prazan gol. Pobjedu Varaždinu mogao je donijeti i Aganović u 77. minuti nakon lijepe akcije, no pucao je direktno u domaćeg golmana.

Nisu ni domaćini statirali na terenu. I oni su kreirali nekoliko opasnih prilika, pa je tako u 77. minuti Zacon pogodio prečku.

U svakom slučaju, rezultat u Moldaviji garantira Varaždinu miran uzvrat na svom stadionu. S obzirom na financijske probleme u klubu, prolazak u treće pretkolo bila bi lijepa nagrada za igrače trenera Toplaka.

Iskra-Stal - Varaždin 1:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Tkalčić (12'), 1:1 Ponomar (17')