GENERALKA ZA HNL

Varaždin zamalo iznenadio Middlesbrough

20.07.2011 u 09:41

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 10. godišnjice smrti Anđelka Herjavca, nogometaši Varaždina su u generalki pred početak HNL-a izgubili od engleskog Middlesbrougha 3:2. Varaždinci su pružili dobar otpor engleskom klubu, no na kraju su ipak poraženi

Deset godina je prošlo od smrti nekad prvog čovjeka varaždinskog kluba Anđelka Herjavca. Njemu u čast odigrana je u Varaždinu utakmica protiv nekad velikog Middlesbrougha, koji je ujedno i igračima trenera Toplaka poslužila kao generalna proba pred početak hrvatskog nogometnog prvenstva.

Middlesbrough je bolje otvorio utakmicu pa su tako gosti iz Engleske poveli već u 13. minuti kada je nespretno reagirao Šimek i pogodio vlastitu mrežu. Engleski sastav nastavio je s napadima i nakon tog vodećeg pogotka te su u 29. minuti povećali vodstvo na 2:0 preko Lita.

Samo tri minute kasnije, Vugrinec je iz jedanaesterca, nakon prekršaja napravljenim na sebi, smanjio zaostatak da bi u 53. minuti domaćini izjednačili preko Trojaka. Taj drugi, odnosno izjednačujući pogodak dao je krila domaćim nogometašima koji su krenuli agilnije na gol gostiju. Ipak, napadi Varaždina nisu urodili plodom, već upravo suprotno, gosti su u 78. minuti uspjeli postići i treći pogodak preko Batesa i tako na kraju slaviti s konačnih 3:2.