PJESNICI ZAURLALI

Vapaj uoči Dinama: Krvnika kazniti, skoro je ostao bez noge...

07.03.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Dinamo u 15 sati dočekuje Zagreb u gradskom ogledu 24. kola MAXtv Prve lige. Domaći tabor oslabljen je neigranjem čak devetorice igrača, dok je u gostujućim redovima goruća tema teška ozljeda Dine Bevaba

Dinamo je prema očekivanjima bez većih problema izborio polufinale u Kupa u kojem će igrati protiv Rijeke. Doduše, možda bi bilo komplikacija da je ne njihovi igrač na posudbi u Istri, Špehar, realizirao kazneni udarac pri rezultatu 0:0 nakon nešto više od pola sata igre. Ali nije, a da stvar po Dinamo bude još bolja već su u sljedećoj minuti ostali s igračem više nakon što je veznjak Istre zaradio crveni karton. Ostalo je bilo samo pitanje formlanosti.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.


'Čeka nas gradski suparnik kojeg ove godine nismo dobili. Zagreb cijelu sezonu igra lepršavo, otvoreno i sigurno neće drugačije igrati niti na Maksimiru; uostalom, nisu odustali od svog stila niti u prve dvije utakmice protiv nas', rekao je trener Mamić pa nastavio o momčadi iz Kranjčevićeve:

'Dobra su momčad, no ne bih rekao da imaju neku posebnu formulu za nas. Jednostavno, mi u im utakmicama nismo bili dobri. Razlika u kvaliteti postoji, no treba ju potvrditi na terenu.'

Dinamo ima brojne probleme s ozljedama i kartonima. Soudani, Musa, Pavičić, Pivarić, Antolić, Sigali, Pinto... Dugačak je popis.

'Pavičića smo sigurno izgubili na mjesec i pol dana jer ima zaista neobičnu ozljedu koja se dogodi jednom u 50 godina: rupturu mišića u kuku. Što se tiče Soudanija i Antolića, oni bi mogli biti spremni tek nakon reprezentativne pauze, a Pinto i Sigali imaju kartone', otkriva Mamić.


Iako se na listi izostanaka nalazi čak devet igrača, početni sastav ne izgleda tako loše, a iskustva mu uopće ne manjka. Od mlađih igrača tu je tek veznjak Ćorić koji ima već dosta nastupa iza sebe. Akutni problem Dinama je onaj na lijevom boku, ovaj put će tu ulogu odrađivati Taravel. Barem se tako čini prema najavljenom sastavu.

Zagreb je u zadnjem kolu teško stradao od Osijeka na domaćem terenu, no više od poraza ih je zaboljela teška ozljeda mladog ofenzivca Bevaba. Njemu je osječki stoper brutalnim startom slomio nogu u predjelu gležnja. Situacija je bila toliko opasna da su liječnici u jednom trenutku razmišljali o amputaciji, barem tako govori trener Medić:

'Nevjerojatno je da danas nitko o tome ne priča. Laštro je dobio žuti karton, ispada po onoj 'dogodilo se' i nikome ništa. Krvnika je trebalo kazniti onoliko koliko neće biti našeg igrača na travnjaku,' rekao je trener Medić.

O Dinamu zapravo na press konferenciji nije bilo ni riječi. Na kraju je Medić zamolio novinare da ne pričaju toliko o nesretnom slučaju kako mu se igrači ne bi prepali gostovanja u Dinamu, no očito je bilo kasno. O sustavu, taktici, očekivanjima...o tome nije bilo riječi.

A, što Zagreb može? Oni su u očitom padu forme. U Zadru su sretno došli do pobjede, no prije i poslije toga su doživjeli dva domaća poraza uz gol razliku 0:10. S obzirom da su Dinamu već dva puta otkinuli bodove ove sezone, nekom popustu se ne trebaju nadati.

Medić je poslovično na teren poslati momčad u sustavu 4-3-3 u vrlo jakom sastavu. Barem sukladno njihovim mogućnostima. Osim spomenutog Bevaba, out su još Kovačić, Ljubičić i Konopek, no oni se ionako nisu izborili za mjesto standardnih prvotimaca.