oporavlja se

Van der Sar se javio s dobrim vijestima: Više nisam na odjelu intenzivne njege...

18.07.2023 u 21:57

Bionic
Reading

Legendarni nizozemski nogometni vratar Edwin van der Sar (52) više nije na odjelu intenzivne njege, ali još uvijek je u bolnici, objavili su bivši igrač i Ajax

'Prije svega, želimo svima zahvaliti na svim sjajnim porukama podrške. Drago mi je što mogu reći da više nisam na odjelu intenzivne njege. Međutim, još uvijek sam u bolnici. Nadam se da ću sljedeći tjedan otići kući i napraviti sljedeći korak u svom oporavku', poručio je Edwin van der Sar (52), bivši golman Ajaxa, Juventusa, Fulhama i Manchester Uniteda.

Umirovljeni nizozemski golman je 7. srpnja zaprimljen u splitski KBC gdje mu je dijagnosticirano krvarenje u mozgu. Van der Sar je prošlog tjedna napustio Split i liječenje nastavio u Nizozemskoj.

Van der Sar je u svibnju dao ostavku na mjesto generalnog menadžera Ajaxa nakon najgore sezone amsterdamskog kluba u 14 godina, završivši na trećem mjestu nizozemske lige iza Feyenoorda i PSV Eindhovena.

Nizozemac se smatra jednim od najboljih vratara svih vremena. Igrao je za Ajax između 1990. i 1999. godine, osvojivši Ligu prvaka 1995. godine.

Potom je od 1999. do 2001. igrao za Juventus, zatim četiri godine u Fulhamu, a šest u Manchester United na čijem je golu osvojio još jednu Ligu prvaka 2008. Ima i 130 nastupa u dresu nizozemske reprezentacije.