AKTIVNI NA VELEBITU

Valent i Martin Sinković navukli uniforme i pridružili se najvećoj ovogodišnjoj vojnoj vježbi

13.10.2018 u 12:06

Bionic
Reading

Nakon osvajanja svjetske i europske titule veslačkih prvaka, braća Sinković ove su se subote pohvaliti na Twitteru fotografijom s vojne vježbe Hrvatske vojske koja počinje u Udbini...

Podsjetimo, nakon osvajanja zlata na Igrama u Riju Valent i Martin Sinković promijenili su disciplinu, ali i dalje su gotovo nepobjedivi među dvojcima.

  • +7
Braća Sinković, Martin i Valent Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ove godine osvojili su svjetsku i europsku titulu, a upravo takvi uspjesi donijeli su im status pričuvnih vojnika Hrvatske vojske kojim naša država pokušava olakšati život vrhunskim sportašima u sportovima koji nisu komercijalno isplativi poput recimo nogometa.

Da njihov status pričuvnih vojnika nije samo slovo na papiru pokazali su Sinkovići ove subote, pridruživši se Hrvatskoj vojsci u Udbini, gdje započinje trodnevna vojna vježba Velebit 18.

Vježba Velebit 18 je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske koja će se provesti od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata.

To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH. Početak vježbe je u vojarni 'Josip Jović' u Udbini, gdje je smješteno Zapovjedništvo vježbe – operacije Združena snaga, kao i ekspedicijski kamp Zapovjedništva za potporu.

Sinkovići se nalaze u Zapovjedništvu vježbe u Udbini, što j su za tportal potvrdili u MORH-u, a kako im stoje uniforme pohvalili su se fotografijom na Twitteru...