uoči subotnjeg ogleda

Valdas Dambrauskas komentirao je suradnju Livaje i Kalinića, uvjeren je kako vodi 'veliku momčad', ali i priznao što misli o Lokomotivi

18.03.2022 u 17:09

Bionic
Reading

Pred Hajdukom u subotu je novi ispit. U 28. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Poljud (17.05 sati, Arenasport 3, MAXtv) stiže Lokomotiva. Uoči tog dvoboja pred novinare je stigao Hajdukov trener Valdas Dambrauskas

Na početku se trener Hajduka Valdas Dambrauskas dotakao činjenice da su Bijeli u protekle tri utakmice zabili samo dva pogotka.

'Livaja i Kalinić su protiv Dinama igrali zajedno 30 minuta. Ne vidim kako to može biti problem što manje zabijamo. Velike momčadi ponekad prolaze kroz takva razdoblja. Radimo na tome. Protiv Dinama smo imali dosta situacija koje se nisu na kraju pretvorile u šanse. Moramo pronaći rješenja. Vjerujem da ćemo u subotu stvoriti više prilika i zabiti više golova. Dva gola u zadnje tri utakmice nije ono što nas zadovoljava', rekao je Dambrauskas, a njegove riječi prenosi Dalmatinski portal. Zatim je odgovorio na pitanje pati li obrana kada su Livaja i Kalinić zajedno u igri.

'Nogomet je pun diskusija, mišljenja. Svi imaju mišljenje kako igrati, tko treba igrati. Smatram da ta mišljenja pokušavaju riješiti problem, a za mene problema nema. Imamo dva fantastična igrača. Moramo pronaći najbolji plan u napadu i obrani. Radimo, pričamo i vjerujem da će to biti dobro. Taktički plan i stil će se sigurno mijenjati kada igramo s nekim igračima. Tako rade i druge momčadi. Ako analizirate utakmicu s Dinamom, vidjeli ste da su se i oni prilagodili. To govori da imamo veliko oružje, moramo naći način kako ga iskoristiti. Sretan sam kako se Kalinić uklopio u svlačionicu. Sada to trebamo prenijeti na teren'.

Jeste li radili na tečnosti u igri?

'U nogometu su prvi obrambeni igrači u napadu i obratno. Nije to posao samo dijela igrača, već cijele momčadi. Pogledajte druge momčadi. Svi imaju igrače koji su zajedno dvije, tri godine i razumiju se na pogled. Najvažnije je imati dobru atmosferu i sve igrače zdrave i u dobroj formi. Kada budemo svi zdravi i spremni malo nas momčadi može zaustaviti'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Počelo se i u vas sumnjati nakon lošijih rezultata. Osjećate li vi pritisak?

'Vjerujem da prošle utakmice ne utječu na ovu. Svaka sljedeća utakmica je najvažnija. Imamo još deset utakmica. Igrači su snažni, atmosfera je dobra. Svaka utakmica je prilika za uzeti tri boda, a onda gledaš prema idućem susretu. Kada gledate na ligu, to je odlično za hrvatski nogomet. U subotu je izgledalo da smo izgubili dva boda s Dinamom, a u nedjelju je ispalo da smo osvojili jedan bod'.

Hoće li biti izmjena u momčadi i hoće li Nikola Kalinić krenuti od početka?

'Nikad ne govorim javno tko će startati. Svi igrači su zdravi osim Stefana Simića koji će krenuti s treninzima od ponedjeljka'.

  • +45
Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jeste li gledali Lokomotivu u Šibeniku?

'Nisam bio u Šibeniku, ali tamo je bio naš šef skauta. Napravio je dobru analizu Lokomotive. Da je početak sezone oni bi bili momčad koja može među prva četiri. Imaju stil, energiju, entuzijazam mlade momčadi. Treba imati respekt prema treneru i menadžmentu koji ih je posložio'. 

Može li opet s Lokomotivom biti golijada?

'Zabili smo im devet pogodaka. Ako bi to ponovili, to bi bilo odlično. Imaju tri U-21 reprezentativca. Bit će to za nas dobar izazov'.

S deset pobjeda Hajduk će biti prvak?

'Koncentrirajmo se na prvi korak i utakmicu s Lokomotivom', zaključio je Dambrauskas.