SRAMOTNO

Vahid Halilhodžić pobjeđuje, spreman je na kompromise, ima autoritet znanja, a Marokanci ga i dalje ponižavaju. Žele ga se riješiti...

11.06.2022 u 22:58

Bionic
Reading

Bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić je nedavno ispraćen zvižducima sa stadiona nakon susreta Maroka, reprezentacije kojoj je izbornik i koju je doveo do Svjetskog prvenstva, i Južne Afrike u kvalifikacijama za Afrički Kup nacija. Ne, nisu to bili zvižduci zbog lošeg rezultata ili igre. Maroko je slavio 2:1 i to nakon preokreta

Saga oko njegovog rata s glavnim zvijezdama reprezentacije i pritisaka Saveza se nastavlja. Kako javlja Le7tv, nogometni savez Maroka donio je odluku o Halilhodžićevoj smjeni. Naime, na njegovom popisu i dalje nema Hakima Ziyecha, zvijezde Chelseaja, a to izaziva veliko nezadovoljstvo kod navijača.

Činjenica da je u momčad vratio Noussaira Mazraouija i Aminea Harita nije smirila nezadovoljstvo. Istovremeno Ziyech šalje poruku kako nema šanse da se vrati u dres Maroka dok je Halilhodžić izbornik.

Savez se, očito, ne može boriti s tolikom količinom negativnih vibracija oko reprezentacije. Dobije li Vaha otkaz, bit će to jedna od najvećih sportskih nepravdi, jer u pitanju je stručnjak koji ima autoritet znanja i rezultat.