Traume iz prošlosti

Vahid Halilhodžić obrušio se na Hajduk kao nikad prije: Znam da su kupili utakmicu…

05.07.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić, legendarni nogometni trener, bio je gost u emisiji '(Ne)uspjeh prvaka' koja se emitira na kanalu Arenasport

Bivši nogometaš Mario Stanić u novoj emisiji '(Ne)uspjeh prvaka' - u ulozi voditelja - ugostio je Vahida Halilhodžića, nekad sjajnog nogometaša koji je nakon odlaska u igračku mirovinu izgradio uspješnu trenersku karijeru. Uostalo, vodio je velike klubove, a vodio je četiri reprezentacije i sa sve četiri izborio odlazak na Svjetska prvenstva.

Pričao je 71-godišnji Vahid Halilhodžić o svojim igračkim danima u mostarskom Veležu te o 'ludoj' sezoni 1973/74. u kojoj su Hajduk i Velež završili s jednakim brojem bodova, ali je Hajduk bio prvak zbog bolje razlike golova.

'Generacija u kojoj sam igrao, iako sam bio mlađi, i ova druga s Tuceom, Kajtazom… To su vjerojatno dvije generacije koje su morale biti prvaci, ali smo pokradeni. Moja je generacija pokradena od Hajduka. Ja znam da su kupili utakmicu u Beogradu protiv OFK Beograda, Borota golman… Sve to znam', kazao je Halilhodžić koji dosad nije puno govorio o toj temi. No, nakon gotovo 50 godina obrušio se na Hajduk kao nikad prije. Očito ga to muči svih ovih godina.

Pričao je još o igračkim danima, nepravdi koje je doživljavao te činjenici da je u reprezentaciji tadašnje Jugoslavije imao mizernu ulogu, pogotovo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. godine:

'To mi je jedna od mojih sportskih trauma, uz ovo što mi se dogodilo kao treneru, da me tri puta nakon izborenog SP-a maknu. Malo me to pogodilo. Jedini sam igrač koji nije dobio dozvolu da ode iz države s 28 godina, otišao sam van s 29 i pol godina. Plasirali smo se u teškoj grupi s Italijom koja je kasnije bila svjetski prvak. U toj selekciji sam proveo devet godina, a imao sam možda petnaestak nastupa, možda tek sam desetak bio standardan. Bio sam proglašen najboljim igračem, a bio sam rezerva. Tu je politika imala velik utjecaj. Morali su igrati neki igrači. Posebno su igrači Hajduka i Crvene zvezde imali jaku privilegiju', prisjetio se između ostalog Halilhodžić.

Cijeli intervju možete pogledati na kanalu Arenasport.