TRENER SA STAVOM

'Vaha je malo tvrd, nitko mu neće naređivati'

17.08.2010 u 18:19

Bionic
Reading

Filmskom brzinom odvijalo se ustoličenje novog trenera na klupu Dinama. Vahid Halilhodžić dugoročna je zamjena za Velimira Zajeca, a prvi dojmovi sugeriraju da je riječ o čvrstom karakteru koji će inzistirati na svojim zacrtanim metodama

Prvi trening pod Halilhodžićevom palicom sveo se na rastrčavanje i istezanje, a na čelu kolone cijelu je dionicu odradio novi šef stručnog stožera.

'Ima frajera koje stoje prekriženih ruku i tuku milijune, kao Capello i Ferguson, ali ja tako ne znam. Ja sam uvijek unutra i sve volim proći s igračima. I Drogbi sam objasnio kako da rješava situacije kada je sam pred golmanom, pa ću i dinamovcima. Slušaju me, to je dobro', počeo je Vaha, koji tek stječe prvi dojam o novoj momčadi.

'Ne znam još gotovo ništa, ni sastav ni formaciju s kojom ćemo igrati u Gyoru. Sinoć iza ponoći sam gledao prvu kazetu i došao do zaključka da tu ima puno individualne kvalitete koju treba dramatično taktički nadograditi da bi postala kvalitetna momčad. Znam samo jedno, momčad ću pripremati za pobjedu u Mađarskoj.'

U prvoj fazi od Zorana Mamića i suradnika očekuje pomoć pri kreiranju sastava, ali kada pohvata konce djelovat će samostalno.

'Vaha je malo tvrd, znate. Neću dati nikome da mi se petlja u posao jer ja sam šef struke, ali toga se ni ne bojim. Sto ljudi me zvalo i upozoravalo na navike Zdravka Mamića, ali ja sam upoznao sasvim drugačijeg čovjeka. Nakon dva sata sam shvatio da je to suradnik kakvog ja želim i tada sam odlučio prihvatiti njegovu ponudu. Mislim da on voli klub i da ga uspješno financijski vodi, a sve probleme rješavat ćemo u četiri oka', hvali novog poslodavca Mostarac.

Kaže da plasman u Europsku ligu smatra kao svojevrsno ugrijavanje za Ligu prvaka iduće sezone, a obećan mu je i adekvatan igrački kadar.

'Obećano mi je da ću sam moći odabrati osovinu oko koje ćemo graditi momčad iduće dvije ili tri godine, koliko ću već ovdje provesti. To ne znači da se nitko neće prodavati, itekako sam svjestan da klub preživljava od izvoza, ali kadar mora ostati kvalitetan.'

Naglasio je da ga ne zanimaju priče o domaćim i stranim igračima jer jedini je kriterij kvaliteta, a očekuje da će svoj rukopis na igri Dinama ostaviti kroz dva do tri mjeseca. Gazda Zdravko ima fitilj koji može puknuti i ranije, ali novi trener ostavlja dojam čovjeka koji će svako povjerenje vratiti s kamatama. Zaključio je otvorenom najavom.

'Igračima svaki tjedan mijenjaju trenere i više im je muka od motivacijskih priča. Rekao sam im sve što od njih želim i ako u tome ne uspijem, lijepo ću reći da nisam uspio i sam otići.'