SP Katar 2022.

Ivan Perišić uoči Kanade rekao istinu i kao nikad dosad nahvalio jednog njihovog igrača: Čim izmišljamo nešto drugo to nije dobro!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 26.11.2022 13:31
  • Objavljeno 26.11.2022 u 13:05
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 17 sati igra protiv Kanade utakmicu drugog kola F skupine Svjetskog prvenstva. Puno toga zanimljivog uoči ove važne, a možda i ključne utakmice rekao je hrvatski napadač Ivan Perišić

Nakon remija protiv Maroka, na otvaranju Svjetskog prvenstva, pobjeda protiv Kanade je prioritet i to je svima jasno. No, cijelu svjetsku javnost zanima kako tu utakmicu vidi 33-godišnji hrvatski napadač Ivan Perišić.

'Ovo je prvo prvenstvo u ovakvom periodu (terminu) tako da je za sve reprezentacije to nešto novo. U prvoj utakmici mislim da nismo bili dobri, a sada moramo u drugoj i trećoj pokazati puno više. Od prvog do zadnjeg igrača', kazao je Perišić.

'Defanzivno je bilo jako dobro, ali ofenzivno nije bilo onako kako mi znamo. Ovih dana smo radili na tome. Imamo još jedan trening i mislim da ćete gledati skroz novu Hrvatsku. Imamo još dvije šanse', dodao je Perišić.

Puno toga ovisi o Luki Modriću. Hoće li se to promijeniti jer jasno je kako ne može sam. Nije mogao niti Michael Jordan u Chicago Bullsima bez Scottieja Pippena. Možete li vi pomoći kao Pippen?

'Kao što sam rekao u prvoj utakmici svaki igrač mora dati više, pogotovo ofenzivno i moramo zadržati ovakvu defanzivu. Moramo igrati svoju igru i napadati. To je naš nogomet i čim izmišljamo nešto drugo to nije dobro. Idemo probati odigrati kao na zadnjim utakmicama u Ligi nacija i na zadnjim prvenstvima. I ako će tako biti nema straha', kazao je Perišić, inače veliki ljubitelj košarke. No, ostaje dojam kao da ga je pitanje malo zbunilo.

O igri Kanade u prvoj utakmici (poraz od Belgije 1:0):

'Gledali smo ih protiv Belgije koliko su trčali i odgovarali presingom, Belgija nije mogla odgovoriti. Trkački moramo biti na nivou i biti agresivni, a ako tako bude nam straha. Kanada je dobro igrala i zaslužili su puno više protiv Belgije.'

Nije želio komentirati vulgarne izjave kanadskog izbornika:

'Izbornik Dalić je sve rekao, a ja sam s moje strane mogu reći da jedva čekam utakmicu.'

Što misli o Belgiji gdje je igrao kao profesionalac za Club Brugge:

'Volio bih pričati o njima, ali imamo puno važniju utakmicu prije Belgije, a to je Kanada. No, kad prođe ta utakmica okrenut ćemo se Belgiji.. Moram reći da sam dvije predivne godine proveo u Belgiji i odigrao svoje prve utakmice kao profesionalac. To mi je jedan od najljepših perioda u životu.'

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Bayernu ste dijelili svlačionicu s Alphonsom Daviesom. Koliko je danas bolji igrač nego tada?

'Da, igrali smo zajedno i bio je gušt igrat s njim na lijevoj strani. Kako ga opisati? On je nešto što se rijetko viđa; brz je, igra lakoćom i jako je napredovao u zadnjih par godina. Samo nebo mu je granica i može samo biti bolji! No, u Kanadi su i ostali igrači kvalitetni i stvarno jedva čekam igrati protiv njega (Daviesa, op.a.) i ostalih igrača da pomažemo što možemo i nadam se uspjehu', kazao je Perišić koji je tako jako nahvalio - kao nikad dosad - jednog protivničkog igrača. Ako on to misli o njemu onda je jasno što će biti zadatak hrvatske obrane.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal