SVJETSKI KUP SKIJAŠA

Velika greška Zubčića na početku druge vožnje i još jedan razočaravajući plasman u Alta Badiji

20.12.2021 u 13:20

Bionic
Reading

Švicarski skijaš Marco Odermatt slavio je u ponedjeljak u veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji, a hrvatski predstavnik Filip Zubčić završio je na podjeli 12. mjesta sa 2 sekunde i 11 stotinki zaostatka

Zanimljivo je da je konačni poredak na postolju jednak onom iz prve vožnje. Odermatt je bio najbrži i u prvoj vožnji, a ovo mu je četvrta pobjeda u sezoni, a druga u veleslalomu.

Drugo mjesto osvojio je Talijan Luca De Aliprandini (+1.01), kojemu je to najbolji rezultat u Svjetskom kupu, a treće mjesto pripalo je Nijemcu Alexanderu Schmidu (+1.09). Jučerašnji pobjednik veleslaloma u Alta Badiji Norvežanin Henrik Kristoffersen završio je na četvrtoj poziciji (+1.11).

Zubčić koji je na kraju bio tri mjesta lošiji negoli u prvoj vožnji i dalje čeka bolje rezultate u svojoj paradnoj disciplini. Ove sezone je dva puta bio deveti u veleslalomu, na startu u Soeldenu i jučer u Alta Badiji.

U ukupnom poretku i dalje je vodeći Marco Odermatt sa 633 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer sa 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 329. Odermatt uvjerljivo vodi i u veleslalomu sa 380 bodova, drugi je ostao Kristoffersen 213, a De Aliprandini se popeo na treću poziciju sa 207 bodova.

 Zubčić je u ukupnom poretku na 13. mjestu sa 147 bodova, dok je u redoslijedu veleslalomaša 14. sa 80 bodova.