SLAVLJE U SUSJEDSTVU

Senzacija u St. Moritzu: Bosanskohercegovačka skijašica ispisala povijest, je li ovo tek početak?

13.12.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Sjajne vijesti za sport susjedne Bosne i Hercegocine stigle su u nedjelju sa Svjetskog kupa skijašica

Nedjeljni superveleslalom skijašica vožen u švicarskom St. Moritzu obilježio je težak pad švicarske skijašica Lare Gut Behrami. Ona je u punoj brzini, u trenutku kada je jurila prema postolju s više od pola sekundi prednosti u prolaznom vremenu, probila ogradu i ostala ležati. Pomoć joj je ukazivana 15 minuta nakon čega se spustila do ciljne ravnine.

Više o ovom događaju i snimku pada možete pogledati OVDJE.

U sjeni mučnih scena ostali su rezulati utrke i veliki uspjeh najbolje bosanskohercegovačke skijašica Elvedine Muzaferije koja je  zauzela je 18. mjesto te tako drugi puta u povijesti došla do bodova u Svjetskom kupa.

Utrku je završila s vremenom 59.41, što je za 1,6 sekundi sporije od pobjednice Federice Brignone iz Italije. Muzaferija je u veljači u kombinaciji u Cortini d'Ampezzo bila 16., što je najbolji rezultat BIH skijanja općenito. 

Drugo mjesto pripalo je drugoj Talijanki Eleni Curtoni koja je na kraju imala samo 11 stotinki slabije vrijeme od svoje sunarodnjakine, dok je vodeća u poretku Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin iz SAD-ea bila treća. 

Odličan dan talijanskih skijašica upotpunile su šesta Goggia, osma Bassino i deveta Marsaglija.

Hrvatska nije imala svoju predstavnicu na nedjeljnoj utrci u St. Moritzu.