filip obranio pojas

Hrgović nokautirao Molinu pa poslao poruku: Nadam se prilici i borbi s nekim od najvećih ratnika

07.12.2019 u 17:50

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski teškaš ove subote u Saudijskoj Arabiji boksao je protiv deset godina starijeg Erica Moline. I upisao desetu pobjedu, sedmu nokautom. Bio je to je jedan od mečeva na boksačkom spektaklu uoči glavne borbe večeri - one za naslov svjetskog teškaškog prvaka između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza

'Sve je moguće, da napadnem svjetski vrh, ali i da ne postanem prvak. No, nadam se da ću ubrzo dobiti priliku boriti se s nekim od najboljih ratnika. Odnosno da će prihvatiti izazov boriti se s mladim borcem iz Hrvatske', poručio je Hrgović iz ringa u Saudijskoj Arabiji.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.

No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.

Hrgoviću je deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Kasno večeras u Riyadu očekuje nas dvoboj za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.