ENRIQUEU SE NE PIŠE DOBRO

Uzbuna u Barceloni; novi trener obožava Messija. A što je s Hrvatom?

23.12.2016 u 12:21

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana puno se pisalo kako bi trener Barcelone Luis Enrique uskoro mogao postati bivši. Slabije igre od očekivanog u španjolskoj Primeri te nekoliko neplaniranih poraza doveli su katalonski Dream Team u kojem u napadu igraju sjajni Messi, Neymar i Suarez u neplanirane probleme

Španjolski mediji, među kojima je i portal Don Balon, raspisali su se o tome kako je iz izvora bliskih čelnim ljudima procurilo kako će novi trener Barcelone najvjerojatnije biti 56-godišnji Argentinac Jorge Sampaoli, trenutačno trener Seville koja po nekima igra najljepši nogomet u Primeri.

Treba reći kako je karizmatični Sampaoli svjetsku slavu stekao kao izbornik Čilea, gdje je napravio sjajan posao, a poznato je od prije kako je veliki obožavatelj igre Lea Messija kojeg navodno poznaje u dušu.

Za očekivati je kako će Sampaoli, ako zaista sjedne na klupu Barcelone, dovesti i nekoliko pojačanja. Prema izvorima novinarima bliskim Sampaoliju ta pojačanja su sjajni 22-godišnji Brazilac Marquinos koji je od 2013. član francuskog PSG-a (odšteta je oko 30 mil. Eura), zatim 27-godišnji Argentinac s talijanskom putovnicom Franco Vazquez - koji sjajno igra u Sevilli - te 24-godišnji Brazilac Lucas Moura za kojeg će francuski PSG vjerojatno tražiti veliku odštetu od minimalno 40 milijuna eura.

Dakle, ako se dogode promjene, čelne ljude Barcelone u ljetnim mjesecima čekaju teški pregovori, a s druge strane na nekim igračima – koji u novoj Barceloni neće imati svoje mjesto – već sada mogu ponuditi na prodaju. Je li među njima i hrvatski 28-godišnji veznjak Ivan Rakitić?

Poznato je kako su za našeg reprezentativca već zanimanje pokazali Manchester United i Manchester City, a nedavno i Juventus. Dakle, ponuda za njega ne nedostaje.

Sudeći po statusu koji u zadnje vrijeme ima u klubu – gdje neke utakmice uopće nije igrao iako je sto posto spreman - vrlo lako bi se moglo dogoditi da Rakitić od ljeta 2017. promijeni klub. No tko zna, možda novi potencijalni trener Sampaoli u Rakitiću vidi igrača kakav mu je potreban.