ništa od transfera

Uzalud ga tjeraju iz Barcelone: Rakitić odlučio da na njemu klub neće zaraditi

21.05.2019 u 17:06

Bionic
Reading

Katalonski dnevnik El Mundo Deportivo naglašava kako su Ivan Rakitić i Samuel Umtiti odlučili ostati u Barceloni, iako bi ih klub rado prodao ovog ljeta i na njima zaradio potreban novac za željena pojačanja...

Podsjetimo, našeg 31-godišnjeg veznjaka još prošle godine se povezivalo s prelaskom u PSG, no on je ostao u Barceloni, unatoč tome što mu uprava nije htjela odobriti novi ugovor i povećanje plaće.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kad se već počelo vjerovati kako će doći do dogovora između Rakitića i čelnika Barcelone o zajedničkoj budućnosti, dogodio se debakl na Anfieldu, nakon čega više nitko nije bio dovoljno dobar za katalonski klub i traži se ovog ljeta potpuni remont.

U nedavnoj anketi Marce čak 48% navijača Barce izjasnilo se da bi voljelo da Ivan napusti klub, a u španjolski medijima pojavila se i teorija prema kojoj upravi fali 265 milijuna kako bi dovela Griezmanna i De Ligta, a do dijela novca bi došla prodajom Umtitija i Rakitića.

No, dnevnik El Mundo Deportivo ovog utorka naglašava kako niti Francuz niti Hrvat ne razmišljaju o napuštanju kluba.

'Rakitić nije zaboravio da je bio jedan od najkorištenijih nogometaša Ernesta Valverdea i Luisa Enriquea. Njegova sposobnost da se žrtvuje za momčad činila ga je standardnim u momčadi Valverdea, trenera kojem je produžen ugovor i uz kojeg je stao predsjednik Bartomeu unatoč debaklu na Anfieldu,' piše spomenuti katalonski list.

Dakle, Rakitić je odlučio karijeru nastaviti, a možda i završiti u svom klubu iz snova, s kojim je osvojio trostruku krunu 2015. godine, a tome je bio blizu i ove. S Frenkiejem de Jongom kao pojačanjem u sredini terena neće mu biti lako sačuvati minutažu, no dosad mu nije bio problem nametnuti se trenerima pa isto očekuje i u budućnosti...