NEHUMANI RITAM

Uz poraze košarkaše Zadra stigle i nove nevolje: Carter je izvan momčadi, Luković upitan, a na Višnjik stiže Split

11.10.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Košarkaši raspored natjecanja najboljih hrvatskih klubova Zadra, Splita i Cibone, uslijed stalnog prebacivanja s regionalni na nacionalni kolosijek, polako uzima danak u kvaliteti izvedbe, ali i zdravstvenom stanju u svlačionicama.

Košarkaši raspored natjecanja najboljih hrvatskih klubova Zadra, Splita i Cibone, uslijed stalnog prebacivanja s regionalni na nacionalni kolosijek, polako uzima danak u kvaliteti izvedbe, ali i zdravstvenom stanju u svlačionicama.

Zadar i Cibona u petak su odigrali derbi ABA lige sa sretnim krajem za Zagrepčane. U subotu su se prebacili na obveze u HT Premijer ligi u kojoj se Zadar mučio s Furnirom, a Cibona zahvaljujući Drežnjakovoj trici u završnici utakmice jedva izvukla pobjedu.

Već u utorak 12. listopada imaju nove utakmice, opet u domaćem prvenstvu. U sklopu petog kola Cibona u Draženovom domu igra sa Zabokom, a Zadar u Krešinom sa Splitom. Žuti su pak u nedjelju igrali utakmicu ABA lige s Budućnosti u Podgorici, a dva dana ranije na Gripama odradili derbi s Goricom. u nadolazećem vikendu sve tri momčadi očekuju susreti šestog kola domaćeg prvenstva i četvrtog kola regionalne lige. Unutar sedam, osam dana pet utakmica! Jednostavno nezdravo i nehumano. Samo se putuje i igra, vremena za ozbiljne pripreme utakmica i regereniranje tijela ni nema.

Osim udarne trojke hrvatske klupske košarke ove sezone na dva kolosijeka nastupaju Vrijednosnice Osijek (ABA 2 liga). Adria Oil Škrljevo, Gorica i Šibenka (Alpe Adria kup).

  • +5
KK Zadar - KK Cibona, ABA liga, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

U Dalmatinskom derbiju hrvatskog prvenstva Zadar i Split će u utorak nastupiti oslabljeni. Zbog ozljede ramena na nedavnoj utakmici HT premijer lige s Furnirom ozlijedio se Splitov centar Shawn Jones, dok su kod Zadrana problemi još veći.

Justin Carter koji se ozljedio na utakmici s Cibonom sigurno neće biti u sastavu, a nastup Uroša Lukovića je upitan. Tomislav Buljan ima alergijsku reakciju na koži, njemu se zahvaljujem što je na vlastitu odgovornost sebe stavio na raspolaganju za utakmicu protiv Furnira, iako je preporuka zdravstvene službe bila da on tu utakmicu ne igra. Također, još uvijek ćemo biti bez Pavla Marčinkovića jer on ne može igrati HT Premijer ligu do prvog prijelaznog roka, referirao je trener Zadra Ivan Perinčić pa se nekoliko riječi najavio utakmicu.

'Odigrat ćemo najbolje što možemo, muški i čvrsto. Obrana će biti ključ utakmice, moramo iskontrolirati Splitov skok u napadu i moramo biti kompaktni, čvrsti i igrati kao momčad. Split igra sve bolje i bolje, oni polako dižu svoju formu i vidi se da je njima trebalo malo vremena da se poslože. Očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu.'

Njegov splitski kolega Srđan Subotić poželio je da mu se ekipa prije svega fizički oporavi od nedjeljnog susreta protiv Budućnosti.

'Siguran sam da će dečki mentalno biti spremni, glavama će biti u utakmici, samo je pitanje koliko će tijelo moći napraviti ono što želimo. Mi zadnjih godina dosta teško igramo u Zadru. Da bi napravili dobar rezultat u utorak moramo biti na gornjoj granici svojih mogućnosti i onda imamo šansu za pobjedu. Na utakmici u Podgorici je bilo nekih sitnih ozljeda, ali mislim da će za Zadar svi biti spremni', rekao je strateg Splita.