SERIE A

Uvijek postoji prvi put; Monza do ove nedjelje protiv Milana nije uzela ni bod

18.02.2024 u 23:22

Bionic
Reading

Nogometaši Monze prvi put su porazili Milan u prvenstvu nakon što su u susretu 25. kola Serie A na svom U-Power stadionu pobijedili sa 4:2.

Monza je nakon prvog poluvremena vodila sa 2:0, no Rossoneri su u posljednjih pola sata uspjeli izjednačiti postigavši dva gola i to s igračem manje. Međutim, u samoj završnici utakmice domaćin je s još dva gola stigao do velike pobjede.

Milan je dobro otvorio utakmicu, ali ubrzo su gosti nestali. U završnici prvog dijela je došlo do sudara glavama domaćeg vratara Michelea Di Gregorija i njegovog suigrača Andree Carbonija nakon čega je 'jedinica' Monze morala napustiti teren.

Sudac Andrea Colombo je produžio prvi dio čak osam minuta, a Monza je u nadoknadi zabila dva gola. U prvoj minuti nadoknade Malick Thiaw je skrivio kazneni udarac koje je u vodstvo pretvorio Matteo Pessina. U šestoj minuti nadoknade sijevnula je kontra koju je u vodstvo 2:0 pretvorio Dany Mota sjajnim golom sa 15 metara.

U nove probleme Milan je zapao u 64. minuti kada je srpski napadač Luka Jović isključen zbog udaranja suparnika. Tračak nade gostima je donio Olivier Giroud koji je u 64. minuti smanjio na 2:1, da bi Christian Pulišić u 88. minuti sjajnim golom izjednačio na 2:2.

Milan je bio u naletu i činilo se kako bi mogao i do pobjede, no samo dvije minute kasnije Warren Bondo je sjajno pogodio za novo vodstvo domaćina. Konačnih 4:2 postavio je Lorenzo Colombo u šestoj minuti nadoknade.

Milan je ovim susretom prekinuo niz od devet kola bez poraza, a što je još važnije popustio je priliku preskočiti Juventus na drugom mjestu. Monza je trenutačno na 11. mjestu.

U ranije igranom susretu Roma je na gostovanju pobijedila Frosinone sa 3:0 golovim Deana Huijsena (38), Sardara Azmouna (71) i Leandra Paredesa (81-11m).

Udinese i Cagliari su odigrali 1:1. Udinese je poveo u 14. minuti golom Jordana Zemure, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Gianluca Gaetano. Antonio Tikvić nije nastupio za Udinese koji je upisao već 14. remi ove sezone.

U drugom susretu Empoli i Fiorentina su također remizirali 1:1.

Viole su povele u 29. minuti golom Lucasa Beltrana, a izjednačio je M'Baye Niang u 56. minuti iz kaznenog udarca.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Bologne svladali su u Rimu Lazio sa 2:1. Samo četiri dana nakon što su na Olimpicu pobijedili Bayern, Lazio je na istom stadionu izgubio od Bologne.

Danac Isaksen (18) doveo je Lazio u vodstvo, no Bologna je preokrenula golovima Marokanca El Azzouzija (39) i Nizozemca Zirkzeea (78).