nije u formi

Utučeni Novak Đoković otkrio razloge šokantnog poraza: Vjerovao sam da se mogu vratiti, ali...

12.04.2022 u 20:55

Bionic
Reading

Novak Đoković izgubio je na startu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu. U 2. kolu ga je 6-3, 6-7 (5), 6-1 pobijedio španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina (22)

Razumljivo, Novak Đoković nakon neočekivanog poraza nije bio raspoložen, baš mu i nije bilo do priče, ali je ipak otkrio razloge katastrofalnog nastupa na startu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

'Vjerovao sam da se mogu vratiti i pobijediti u ovom meču. Ostao sam na terenu iako mi nije išlo na ruku kako sam se osjećao. Nisam bio fizički dobro. To je bio problem. Nisam se osjećao dobro pri kraju meča. Moram popričati s timom o tome. Nastavit ću dizati formu kako bih bio spreman za Roland Garros', rekao je Đoković te Alejandru Davidovichu Fokini čestitao na pobjedi:

  • +7
Novak Đoković Alejandro Davidovich Fokina ATP Masters 1000 Monte Carlo Izvor: Profimedia / Autor: Valery HACHE / AFP / Profimedia

'Čestitam Alejandru. Bio je bolji igrač, našao je bolji ritam. Znao sam da će biti teško i da će biti velika bitka, a tako je i bilo. Nažalost, izgubio sam i turnir je za mene završen. Ostajem optimističan i spremam se za Roland Garros gdje želim igrati najbolji tenis', zaključio je Srbin kojeg sljedećeg tjedna čeka nastup na ATP turniru u Beogradu.

Alejandro Davidovich Fokina u isto vrijeme nije skrivao oduševljenje nakon najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

'Ovo je poseban osjećaj. Pa odrastao sam gledajući Novaka Đokovića. Bio sam njegov veliki obožavatelj, gledao svaki njegov meč, svaki teniski turnir na kojem je igrao. I sad, pobijediti ga, ovdje u Monte Carlu, pred punim tribinama i to dok je on najbolji na svijetu... Ma, uživao sam u svakom trenutku', rekao je španjolski tenisač nakon velike pobjede i dodao:

'Znao sam da Đoković nije igrao dugo i da baš zato nema samopouzdanje koje ga inače krasi. Zato sam krenuo od prvog poena vrlo agresivno. Kad sam izgubio drugi set bilo mi je teško, u psihološkom smislu, ali radim dosta na tome da se vratim u meč, kakav god da je ishod. Spreman sam za teniski rat, bez obzira na to jesam li izgubio prvi ili drugi set', zaključio je Alejandro Davidovich Fokina.