totalni raspad

Utah Jazz je u zamjenu za svoju zvijezdu dobio čak devet igrača, a sve su češće glasine da će se riješiti i našeg Bojana Bogdanovića

02.07.2022 u 08:32

Bionic
Reading

Rudy Gobert (30) bio je stožerni igrač momčadi Utah Jazza koja se trebala boriti za titulu NBA prvaka. No, Jazzeri su doživjeli rezultatski krah, a sada su s novim trenerom krenule promjene. Prvi je otišao Gobert, jedan od najboljih obrambenih igrača lige, a Utah je za njega od Minnesote dobio devet igrača. Promjenama tu nije kraj jer se Jazz želi riješiti i Bojana Bogdanovića

Francuski centar Rudy Gobert (30), jedan od najboljih obrambenih igrača NBA lige, nastavit će karijeru u redovima Minnesota Timberwolvesa. U taj klub prelazi iz Utah Jazza čiji je bio član od 2013. godine.

Odmah nakon što su košarkaši Utaha svoj put u doigravanju okončali u prvom krugu, porazom od Dallasa, govorilo se o velikim promjenama u klubu iz Salt Lake Cityja, a sada su se te promjene počele i događati.

Francuski centar, tri puta najbolji obrambeni igrač NBA lige (2018., 2019. i 2021. godine) te tri puta sudionik All Star utakmice, odlazi u Minnesotu, a u suprotnom će se smjeru zaputiti Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt i Leandro Bolmaro te čak četiri izbora prve runde drafta u nadolazećim godinama (2023., 2025., 2027. i 2029).

Za 30-godišnjeg Goberta Minnesota će biti drugi klub u NBA ligi u kojem će zaigrati, a s postojećom zvijezdom Wolvesa, Karl Anthony Townsom, činit će apsolutno najbolji centarski dvojac lige. Inače, Minnesota će time postati jedina momčad u ligi koja će imati dvojicu igrača s ugovorima vrijednima više od 200 milijuna američkih dolara. U pitanju su upravo dvojica spomenutih košarkaša.

U prošloj sezoni Gobert je kao član Utaha odigrao 66 utakmica te imao prosjek od 15.6 koševa i 14.7 skokova po susretu.

Promjenama u Utah Jazzu tu nije kraj jer se visoko na listi igrača kojih se novi trener Will Hardy (34) želi riješiti i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović (33). Šanse da će Babo promijeniti klub vrlo su velike jer mu sljedećeg ljeta istječe ugovor, pa će ga Utah pokušati 'utopiti' u nekoj razmjeni. Konkretno, već je nekoliko zainteresiranih klubova koji bi Bogdanovića željeli vidjeti u svojim redovima te nitko neće ostati iznenađen ako i kada naš reprezentativac napusti Salt Lake City.