SVJETSKI KUP U BEOGRADU

Uspješi samo četverac na pariće i braća Skelin

04.05.2012 u 17:45

Bionic
Reading

Prvoga dana natjecanja na prvoj regati Svjetskog kupa u veslanju u Beogradu uspješna su bila samo dva od sedam hrvatskih čamaca.

Naša najbolja posada, četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković po očekivanju izborila je izravni plasman u polufinale osvojivši prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Od tri hrvatske posade koje su nastupile u dvojcu bez kormilara jedino su veterani, braća Siniša i Nikša Skelin izborili plasman u polufinale i to tek kroz repesaž u kojemu su zauzeli drugo mjesto. Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, te Marin Bogdan i Karlo Udovičić nisu bili uspješni, kako u kvalifikacijama, tako ni u repesažu. Braća Skelin su tako već plasmanom u polufinale osigurali odlazak na olimpijske kvalifikacije u Luzernu kao naš najbolji dvojac u ovom trenutku.

Helena Pavković je u svojoj skupini lakih samica zauzela posljednje, četvrto mjesto, te će plasman u finale morati potražiti u subotnjem repesažu.

Četverac bez kormilara u sastavu Alen Banovac, Dražen Čulin, Marin Begović i Branko Begović nije se uspio plasirati u polufinale ni kroz kvalifikacije niti kroz repesaž, a isto se dogodilo i lakom dvojcu na pariće u sastavu Vedran i Luka Radonić.