OZLJEDA SANIRANA

Uspješan povratak hrvatskih dominatora

15.06.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Braća Martin i Valent Sinković bili su uvjerljivi u svojim utrkama te su pokazali da im dvomjesečna stanka nije poremetila ritam te da ostatak sezone očekuju u odličnoj formi i s ciljem da zadrže primat najboljeg veslačkog dvojca na pariće na svijetu

Nakon dva mjeseca pauze koju je uzrokovala ozljeda Valenta Sinkovića, najbolji svjetski veslački tandem, braća Sinković vratili su se poznatim navikama, pobjedama. Na jubilarnoj 60. Međunarodnoj veslačkoj regati koja se proteklog vikenda održala na bledskom jezeru u Sloveniji, braća Sinković su pokazala da ih dvomjesečna stanka nije usporila te da su i dalje neprikosnoveni u svojoj veslačkoj disciplini.

Na regati je sudjelovalo 387 natjecatelja iz 56 međunarodnih timova i klubova iz 10 zemalja - Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovačke, Turske, SAD-a i Slovenije.

'Svaka pobjeda je važna zbog samopouzdanja, a nama je ovo bio zapravo test uoči nastavka sezone od koje puno očekujemo. Drago mi je da sam unatoč stanci i dalje na visokoj razini i da smo Martini ja u dva dana odveslali dvije kvalitetne utrke. Bledska regata bila nam je odlična priprema uoči 2. Svjetskog kupa koji se održava već idući tjedan, 19. - 21. lipnja 2015. u Vareseu. Vidjeli smo naše trenutne mogućnosti i snagu te prema tome možemo organizirati daljnje treninge,' izjavio je Valent Sinković nakon odlično odrađenih utrka na Bledskom jezeru.

Posljednji put, a uoči bledske utke veslački srebrni olimpijci nastupili su 10. travnja 2015. na Croatia open utrci na zagrebačkom Jarunu uzevši još jednu zlatnu medalju, a u međuvremenu su, zbog Valentove sportske ozljede, propustili svibanjske utrke na Bledu i u poljskom Poznanu.