PRIPREME ZA EP

Uspjeh u Pekingu još uvijek 'drži' košarkaše

20.07.2009 u 21:00

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se danas u Zagrebu te krenula na pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u zagrebačkom hotelu Panorama kako bi započela pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u Poljskoj. Na prozivku Jasmina Repeše odazvalo se svih sedamnaest košarkaša, a atmosfera u Panorami bila je više nego dobra.

'Naravno da smo dobro raspoloženi kad svi znamo da je okupljanje reprezentacije uz naporan trening i pripreme ustvari druženje s ljudima koje poznaješ već godinama', objasnio je Roko Leni Ukić, koji ne skida osmijeh s lica, razigrivač Toronto Raptorsa i naše reprezentacije te objasnio zašto su svi tako optimistični

'Ovo je okupljanje drukčije od ranijih i po činjenici da se sada sastajemo nakon velikog uspjeha. Plasman na Olimpijske igre i dobar nastup u Pekingu još uvijek nas drže u pozitivi', dodao je Ukić.

Kroz duge i naporne pripreme, koje će imati krunu tek u rujnu, izbornik Repeša će morati izbrisati pet imena. Naime, u Poljsku vodi tek 12 igrača, a sada ih ima 17.

'Ova je reprezentacija već dokazala da ima talenta i potencijala za najviše dosege. Odmah mogu potpisati da će svi igrači dati sve od sebe kako bismo ovog puta došli do jedne od medalja, ali nije sve u trudu, trebat će nam i malo sreće. Na prošlim natjecanjima se vidjelo da između slave i neuspjeha ponekad stoji samo jedna lopta. Nadam se da će ovog puta ona prevagnuti u našu korist. Vrijeme je, mi smo na redu', rekao je Mario Kasun, reprezentativni centar.

Opasnog konkurenta za mjesto u momčadi Kasun će imati u povratniku među reprezentativce, Nikoli Vujčiću. Nije ga bilo četiri godine, a svoje je želje u tom razdoblju stavio ispred državnog dresa. Naime, maštao je o odlasku u NBA ligu.

'Ne osjećam se strancem. Ništa se nije promijenilo. Vidim da su igrači i dalje jako dobro raspoloženi. Ma više su mene zbog toga razapeli nego premijera koji je sad otišao. Ja sam odmah rekao da ću se vratiti. Nisam tu zbog nekih pritisaka, nego zato što to želim. Mogao sam sad biti i na kupanju. Ponosan sam što igram za Hrvatsku. Uvijek mi je bio san s njom osvojiti medalju i mislim da imam šansu. U naponu sam snage i mislim da u ovom trenutku mogu dati više nego što sam ikad dao da su sretni što se ponovno vide, da djeluju kao momčad', rekao je Vujčić.

Reprezentacija će prvi dio priprema, onaj najteži, u kojem se skuplja snaga, odraditi u Crikvenici, a potom seli na Roglu. Izbornik Repeša do 7. kolovoza trebao bi objaviti konačni popis putnika u Poljsku.