SAMI NA VRHU

Urugvaju rekordna 15. Copa America

25.07.2011 u 07:52

Bionic
Reading

Nogometaši Urugvaja po rekordni su 15. put osvojili naslov prvaka Južne Amerike, oni su u finalu ovogodišnje 'Copa Americe' odigranom na stadionu Monumental u Buenos Airesu svladali Paragvaj sa 3:0 (2:0). Strijelci za Urugvaj bili su Luis Suarez u 12. i Diego Forlan u 42. i 90. minuti

Urugvajci su daleko bolje ušli u utakmicu, gotovo čitavo prvo poluvrijeme igralo se na polovici terena koji je pripadao Paragvajcima, a rezultat takve igre bila su i dva pogotka koje su postigli najbolji urugvajski igrači.

Prvi gol postigao je Suarez koji je odlično primio loptu u paragvajskom kaznenom prostoru, a potom preciznim udarcem poslao loptu od vratnice u mrežu. Forlan je povisio na 2:0 u završnici prvoga dijela na dodavanje Arevala Riosa nakon pogreške paragvajske obrane.

U drugom dijelu igralo se ravnopravnije, ali Paragvajci nisu uspjeli realizirati niti jednu od svojih prilika kako bi učinili utakmicu neizvjesnijom. U samoj završnici utakmice Forlan je iz protunapada svojim drugim pogotkom povisio na konačnih 3:0.

Urugvaj je 15. osvojenom 'Copa Americom' postao najuspješnija nacija, druga Argentina ih ima 14, a treći Brazil samo osam.

URUGVAJ - PARAGVAJ 3:0
Strijelci: 1-0 Suarez (12), 2-0 Forlan (42), 3-0 Forlan (90).
Urugvaj: Muslera - M. Pereira, Lugano, Coates, M. Caceres (Godin, 89) - A. Gonzalez, Arevalo Rios, D. Perez (Eguren, 70), A. Pereira (Cavani, 64) - Forlan, Suarez
Paragvaj: Villar - Veron, Da Silva, Marecos, Piris - Vera (Estigarribia, 65), Ortigoza, Riveros, V. Caceres (H. Perez, 65) - Valdez, Zeballos (Barrios, 77)

Urugvaj - Paragvaj 3:0