SAMO ZA TPORTAL

Upravo protiv Slovačke bio je veliko Dalićevo otkriće i odigrao je najbolju utakmicu u hrvatskom dresu: Nakon kritika koje su dolazile na račun reprezentacije...

11.10.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Hrvatska i Slovačka odigrale su međusobno devet utakmica, ali prvih šest ogleda bili su prijateljski. Tek u Dalićevoj eri, odnosno posljednja tri, nose pridjev 'službene', a u sva tri Hrvatska je upisala pobjede. Nadamo se, odnosno vjerujemo da će i četvrti, ovog ponedjeljka u 20.45 sati, koji se igra u Osijeku, biti jednako uspješan, a u što vjeruje i Karlo Bartolec, igrač koji je baš protiv Slovačke upisao prve službene minute u hrvatskom dresu

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog ponedjeljka u osječkom Gradskom vrtu dočekuje Slovake. Riječ je o kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Kataru sljedeće godine, a što itekako daje na važnosti ovom okršaju.

Hrvatska je na vrhu skupine H, s jednakim brojem bodova kao i Rusija (op.a., obje reprezentacije imaju po 16 bodova), dok je Slovačka na četvrtom mjestu s devet bodova, odnosno tek minimalnim izgledima za plasman na završnicu Svjetskog prvenstva. No da se Slovaci zbog te činjenice neće opustiti, uvjeren je i Karlo Bartolec, 26-godišnji desni bek Osijeka, a koji je baš protiv Slovačke u rujnu 2019. godine upisao prve minute u službenoj utakmici za hrvatsku reprezentaciju.

'Slovaci su sve samo ne bezopasni. Istina, rezultat iz zadnje utakmice protiv Rusije u Kazanu, a u kojoj su bili puno bolji, ali su primili bezvezan autogol preko Škriniara, poremetio im je planove. Vjerujem da će se boriti, bez obzira na sve, do samog kraja, jer kvalitetu imaju. Ipak, siguran sam da je Hrvatska puno kvalitetnija i da će vrlo brzo odvesti igru na svoj mlin te upisati tri boda', naglasio je Bartolec, a tri dana proveo je u Zagrebu, u kojem je bio i na rehabilitaciji, kako bi se što prije vratio u kadar Bjeličinog Osijeka.

'Da, u Zagrebu sam, ali tijekom dana idem prema Osijeku, pa se nadam i da ću otići na utakmicu kako bih se vidio s reprezentativcima.'

Možda bi bilo bolje da im se što prije pridružite?

(ha, ha...) Naravno, nitko sretniji. Međutim sada se prvo moram što prije oporaviti kako bih se nametnuo treneru Bjelici, a onda ako me izbornik Dalić pozove i ako mu budem potreban, rado ću se odazvati.

No sada se na toj poziciji nameće mladi Josip Stanišić, a koji je debitirao protiv Cipra.

Svatko tko dođe igrati u reprezentaciju to i zaslužuje. Prema tome, i Stanišić. Vidi se da je kvalitetan igrač, a što je također važno, još je mlad i još će sigurno jako puno napredovati.

On dakle pamti svoj debi protiv Cipra, baš kao i vi svoj - protiv Slovačke u Trnavi 2019. godine.

Da, to su mi bile prve minute u službenoj utakmici, jer prije toga sam igrao u dvije prijateljske. Uskočio sam u sastav jer se Tin Jedvaj ozlijedio na dan utakmice, a nakon dosta kritika na igru reprezentacije poslije SP-a, Hrvatska je u Trnavi odlično odigrala i pobijedila 4:0. Bila je to, kako su mnogi rekli, najbolja utakmica od onih veselih ruskih dana.

I kritike na vaš račun bile su odlične?

Znam, i rado se sjetim te utakmice. Prva službena, pa onda takva pobjeda i odlična partija cijele momčadi. Ostat će mi urezana u sjećanje za cijeli život.

Sa Stanislavom Lobotkom, slovačkim veznjakom, koji je igrao i u rujnu ove godine u Bratislavi, kada su naši pobijedili 1:0, bili ste suigrač u danskom Nordsjællandu. Je li vas možda nazvao da zamoli za kakav popust hrvatske reprezentacije?

'Inače smo si jako dobri prijatelji i često se čujemo. No i on zna da sada nisam na popisu, pa me sada nije nazvao. A i da je, zna što bih mu odgovorio, odnosno da popusta nema', s osmjehom je završio Karlo Bartolec.