NAKON 62-0, DEBI U UFC-U

Upoznajte 'čudesnog dečka', borca koji nikada nije izgubio

04.02.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Ovog vikenda na UFC-u 143 debitirat će čovjek koji još nije osjetio gorčinu poraza. Stephen Thompson 'Wonderboy' (28) u svojoj karijeri imao je 62 meča u kickboxingu i MMA-u te je upisao jednako toliko pobjeda

Hoće li 'čudesni dečko' nastaviti svoj impresivan niz i nakon što obavi svoj debi u najmoćnijoj i najjačoj MMA organizaciji? Ostaje nam da vidimo nakon spektakla u Las Vegasu gdje će mu u velter kategoriji nasuprot stajati sunarodnjak iz SAD-a Dan Stittgen, borac koji je na omjeru 7-1 te će također prvi puta nastupiti pod okriljem UFC-a.

Thompsonu mnogi predviđaju sjajan nastavak karijere i u UFC-u, a o njegovom talentu i vještinama progovorio je i trener UFC prvaka Georgesa St. Pierrea – Firas Zahabi.

'To je definitivno najbolji karate borac, najbolji udarač kojeg sam vidio u bilo kojem sportu.'

U amaterskom kickboxingu Wonderboy se zaustavio na 37 pobjeda, još 20 je upisao u profesionalnom kickboxingu, a pet je ostvario u MMA-u. Borilačkim sportovima se počeo baviti već sa tri godine, a mentor mu je bio otac. Uslijedio je njegov meteorski uspon, a koliko je bio dobar, zorno pokazuje podatak da je sa 15 godina, kada je debitirao u amaterskom kickboxingu, pobijedio do tada neporaženog i 11 godina starijeg borca. Njegov cilj je sada jasan.

'Moj cilj je uvijek biti najbolji borac i u skladu s time morao sam doći u MMA kako bi upotrijebio vještine koje sam naučio u mladosti, ali nisam imao prilike upotrijebiti ih na dosadašnjim natjecanjima', rekao je Thompson i dodao:

'Ljudi me pitaju što će se dogoditi ako izgubim, a ja o tome ne razmišljam dok me to oni ne pitaju. Ako izgubim to će mi biti samo jači poticaj da treniram jače. Znam da su u UFC dečki koji mi žele otkinuti glavu i izbaciti me, oni će pokušati da borbu presele u parter. Ali svi koji žele uzbudljivu borbu, mogu biti sigurni da ću im je pružiti. Bit će to još jedan nokaut.'

Inače, Wonderboy je otkrio kako se i sjeća jednog svojeg poraza. Bilo je to prije više od 15 godina, kada je kao 12-godišnjak pokleknuo na jednom karate turniru.

Spomenimo kako UFC-a 143 možete vidjeti ekskluzivno i uživo na kanalu Fight Channel PPV (MaxTv, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju, 5. veljače od 4 ujutro.

Jedan od mečeva Wonderboyja