PADA ASTON VILLA?

United pobjedom osvaja 20. naslov prvaka Engleske

22.04.2013 u 15:53

Bionic
Reading

Večerašnjom pobjedom nad Aston Villom Manchester United bi došao do 20. naslova prvaka Engleske

Nakon što je prvi pratitelj Manchester City nastradao kod Tottenhama s 3:1, Crvenim vragovima pruža se prilika do 20-te krune u povijesti. Protivnik se naoko čini bezazlen no Aston Villa je još jesenas pokazala koliko može biti opasna kad su poveli s 2:0 da bi u drugom poluvremenu Chicharito režirao preokret i doveo United do velike pobjede od 3:2 na Villa Parku.

Osim osvajanja titule, igrači i Alex Ferguson imaju još jedan dodatni motiv, a to je obaranje rekorda od 95 osvojenih bodova u prvenstvu, koji je postavio Mourinho s Chelseajem. Da bi u tome uspjeli, igrači Uniteda moraju osvojiti svih 15 bodova, odnosno pobijediti u preostalih pet utakmica. Na upit novinara, može li United pobijediti svih pet utakmica do kraja, iskusni Škot na klupi Crvenih vragova odgovorio je vrlo jasno.

'Pitate me može li United slaviti u svih pet utakmica? Pa koliko puta smo to učinili već?! Uvjeravam vas kako neće biti opuštanja niti u jednoj utakmici do kraja', rekao je novinarima Škot koji već večeras ide po prvi pobjedu u tom nizu.

Kladite se pametno

Sve najave utakmica, prognoze te usporedbe tečajeva možete pronaći na portalu Dvoznak.com

'Način na koji smo izgubili titulu prošle sezone samo nam je dao dodatnu motivaciju da ove sezone budemo još bolji. Borili smo se tijekom cijele sezone i zaslužili smo priliku da osvojimo naslov, bili smo tihi i konstantni, što nas je i dovelo na vrh', izjavio je Ferguson uoči večerašnje utakmice u kojoj njegov sastav može ući u povijest s 20 osvojenih titula.

Ashley Young je out do kraja sezone, a Ferguson bi se mogao odlučiti na neke rotacije u momčadi, pa bi zbog udarca u prošlom kolu Vidić mogao dobiti odmor, a Evans bi uskočio na njegovo mjesto. Paul Scholes također nije među zdravim kandidatima za večerašnji nastup.

Aston Villa je prva momčad iznad crte, s tri boda više od Wigana koji je prvi pratitelj momčadi iz Birminghama. Menadžer Paul Lambert uspio je 'probuditi' svoju momčad i Villa je u posljednjih pet utakmica samo jednom poražena, kod kuće protiv Liverpoola, nakon preokreta u kojem su oni prvi poveli. Sad dolaze na možda i najteže gostovanje jer će igrači Uniteda kao i navijači biti "nabrijani" na pobjedu i osvajanje 20. naslova prvaka. U takvim okolnostima, Lambertova momčad i nema baš velikih izgleda, no oni se definitivno ne dolaze predati jer i njima trebaju bodovi kao i Unitedu.

'Bit će to sjajna utakmica pred sjajnom publikom i tko ne može izdržati takav pritisak onda ne treba ni biti nogometaš. Idemo bez straha u ovaj dvoboj i dat' ćemo sve od sebe, jer kao i njima tako i nama trebaju bodovi', izjavio je uoči utakmice Paul Lambert, talentirani menadžer i sunarodnjak Alexa Fergusona.

'Ovo je utakmica u kojoj nam nitko ne daje velike izglede, no mi smo definitivno prijetnja po gol. Pokazali smo to i u prvom našem susretu. Borit ćemo se za bodove, pa kako god završi', zaključio je menadžer Aston Ville.

Villa će na Old Traffordu biti bez grupe igrača koja je već duže vrijeme ozlijeđena i koji se neće vratiti na terene sve do kraja sezone. Gabby Agbonlahor bi trebao biti spreman, a ako postigne pogodak tada će preskočiti Dwight Yorka koji je za Aston Villu postigao ukupno 60 pogodaka. No najveća prijetnja Crvenim vragovima bit će belgijski reprezentativac Benteke koji je postigao 10 pogodaka u 13 posljednjih nastupa za Aston Villu i u sjajnoj je formi.