MIRNO NA POLJUDU

Unatoč lošem startu, Reja širi optimizam

28.08.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Trener Hajduka Edoardo Reja širi optimizam u uvjerenje kako će njegova momčad vrlo brzo izgledati kao momčad. Bivši trener Napolija čak je ustvrdio da su igrači Hajduka tehnički bolji, slušaju ga i provode sve što traži s puno više entuzijazma nego igrači Napolija, ali im nedostaje pozitivne drskosti za to da ono što znaju redovito provedu u djelo

Reja nije želio nikoga izdvajati, ali je očekivao da najiskusniji povuku ostale.

'Nemam običaj izdvajati nikoga, ali braća Sharbini, Ibričić, Skoko, Rubil, Vejić moraju povući ostale', kaže Reja koji i dalje tvrdi da Hajduku treninzima i zajedništvom može usaditi prijeko potrebni automatizam.

'Moramo uporno ponavljati akcije kako bi nam one ušle u naviku i to ponavljati iz treninga u trening, iz utakmicu u utakmicu...'

Talijanski stručnjak već se upoznao sa sljedećim protivnikom Lokomotivom, koju je usporedio s Rijekom.

'Igraju slično kao Rijeka, svi otraga pa na kontre, a i imaju jednog sjajnog napadača (Nino Bule op. a). No nema sumnje da ćemo pokušati zaustaviti ovu crnu seriju', rekao je na kombinaciji talijanskog i slovenskog Reja te obećao da će nakon zimskih priprema govoriti hrvatski.

'I sada sve razumijem, no ne usudim se još uvijek pričati hrvatski.'

Nakon utakmice s Lokomotivom Hajduk će odraditi desetodnevne mini-pripreme u Splitu, a u četvrtak će, povodom 90. rođendana Solina, gostovati na igralištu uz Jadro. Otegotna okolnost je ta što Reja neće moći računati na čak osam reprezentativaca - Ibričića, Pandžu, An. Sharbinija, Vejića, Subašića, Maloča, Ljubičića i Oremuša koji su dobili pozive reprezentacije.