super bowl u veljači

Unatoč brojnim odgodama većine natjecanja, sezona američkog nogometa krenut će prema planiranom rasporedu?!

03.05.2020 u 07:53

Bionic
Reading

U kalendaru Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), koji će biti objavljen krajem sljedećeg tjedna, neće biti većih promjena, a novog pobjednika Super Bowla trebali bi saznati 7. veljače 2021.

Prvi natjecateljski dan nove NFL sezone trebao bi biti 10. rujna, a vodstvo lige zasad računa da će tada biti dopušten dolazak navijačima na stadione.

'Planiramo krenuti na vrijeme', izjavio je glasnogovornik NFL-a Brian McCarthy.

No, čelnici lige paralelno rade i na pričuvnim planovima, koji će biti aktivirani ako se situacija sa širenjem koronavirusa ne stabilizira. O svim potezima, kao i o zaštitnim mjerama, liga se savjetuje s predstavnicima igrača i medicinskim stručnjacima.

Jedan od pričuvnih planova uključuje odgađanje početka sezone do sredine listopada, ali nitko nije spomenuo kao mogućnost odigravanje utakmica na jednoj lokaciji, o čemu razmišljaju NBA liga i MLB kao opcijama.

Vodstvo NFL-a je u dogovoru s predstavnicima igrača odlučila držati zatvorenima sve trening centre do onog trenutka kad će u svim saveznim državama u kojima se nalaze momčadi stupiti na snagu ublažene mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom. Momčadi su već pripremaju za održavanje pripremnih kampova i treninga virtualnim putem.