153. IGRAČ SVIJETA

Umalo sramota karijere! Fedex visio protiv poluamatera

08.01.2015 u 14:31

Bionic
Reading

Roger Federer u prvom je službenom susretu 2015. umalo doživio najteži poraz u posljednjih deset godina. Naime, jedva je pobijedio 153. igrača svijeta, Australca Johna Millmana (25) rezultatom 4:6, 6:4, 6:3

Protiv igrača koji je dosad skupio svega tri pobjede na ATP turnirima, Roger Federer je u prvom kolu turnira u Brisbaneu imao i više nego ozbiljnih problema. Na kraju je legendarni Švicarac slavio 4:6, 6:4 i 6:3.

U prvom su setu oba igrača držala svoj servis sve do rezultata 5:4 za Australca, koji je i građanin Brisbanea, mjesta u kojem se održava turnir. Onda je Australac slomio Federera i odnio prvi set 6:4.

Na početku drugog seta nastavili su se problemi za Federera, koji je izgubio servis kod rezultata 2:1 za Australca i opasno visio u ostatku seta. Iako je odmah vratio 'break', Millman je imao 0:40 već u slijedećem gemu, kojeg je ipak dobio Švicarac, te priveo set kraju 6:4.

Kada se već mislilo da će Federer lako osvojiti treći set, Millman je uporno držao svoj servis sve do 3:3, a onda je ipak Federer došao do 'breaka' i odnio pobjedu u trećem setu 6:3.

Prije meča, mislilo se da će ovo biti rutinska zadaća za Federera, ali na kraju se morao mučiti protiv anonimnog Australca duže od dva sata.