tko će na sp?

Ukrajinci Hrvatskoj u Kijevu pripremaju pakao i poručuju: Neće vam biti lako!

19.09.2017 u 11:00

Bionic
Reading

U Ukrajini je započela prodaja ulaznica za ključnu posljednju kvalifikacijsku utakmicu skupine I protiv Hrvatske, u kojoj će biti odlučeno tko će se plasirati na SP u Rusiji. Tamošnju javnost već polako hvata euforija, a Andrej Ševčenko proučuje našima da im neće biti lako na travnjaku...

Nakon poraza od Turske naši reprezentativci zakomplicirali su svoju situaciju u kvalifikacijama za SP i jasno je da će posljednje kolo odlučivati o putniku u Rusiju, s obzirom da Island ima jednak broj golova, a Ukrajina i Turska samo dva manje.

  • +8
Ukrajina - Turska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: GLEB GARANICH

Hrvatsku ključna utakmica čeka 9. listopada u Kijevu u gostima kod Ukrajine, a u slučaju poraza naši bi mogli ostati i bez drugog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije pa Čačićeva družina mora biti izuzetno oprezna.

Ukrajinci su se već na Maksimiru u ožujku pokazali kao ravnopravan protivnik i tijesno izgubili, a na svom terenu očekuju puno više i uvjereni su u pobjedu koja bi im mogla donijeti prolazak na SP, što je za zemlju koja je u lošem političkom odnosu s Rusijom i pitanje nacionalnog ponosa.

'U ovoj grupi ništa nije jasno i nema favorita. No, u Kijevu nikome neće biti lako osvojiti bodove pa ni Hrvatskoj,' hrabri se izbornik Andrej Ševčenko uoči ključnog dvoboja.

Prodaja ulaznica za okršaj u Kijevu već je počela i očekuje se puni stadion te velika nacionalna euforija tog ponedjeljka u Ukrajini. No, tri dana ranije Ševčenkova reprezentacija gostuje kod Kosova, a naši igraju s Finskom kod kuće i u slučaju trijumfa Čačićeve izabrane vrste, a podbačaja Ukrajinaca mogla bi ova utakmica čak biti bez rezultatskog značaja za domaćina, što bi bio idealan scenarij za Hrvatsku, no teško je u njega vjerovati...