NITI U TOP 50

Ugledni britanski časopis uvrijedio Mandžu i Modrića!

29.11.2013 u 19:56

Bionic
Reading

Možda i najugledniji svjetski nogometni časopis i portal FourFourTwo, napravio je svoju listu top 100 najboljih igrača u 2013. godini, kako se primiče i sam izbor za Zlatnu loptu. Sasvim iznenađujuće, niti za Mandžukića niti za Modrića nije bilo mjesta među 50 najboljih

Po izboru FourFourTwo-a, Luka Modrić zaslužio je tek 60. mjesto na rang listi, dok je Mario Mandžukić još niže, prvi topnik Bayerna po njihovom sudu zauzima tek 73. mjesto. Glasove je davala samo redakcija tog časopisa, iako su bili konzultirani i stručnjaci iz drugih zemalja.

Na prvom mjestu ljestvice očekivano se nalazi Cristiano Ronaldo, iza kojeg slijede Lionel Messi i Franck Ribery. Također očekivano, Mandžukićevi suigrači najbolje kotiraju na ovoj listi, pa je osim Riberyja na trećem mjestu, Lahm zaslužio sedmo mjesto, a u vrhu su i Schweinsteiger (21.), Dante (24.), Neuer (28.), Martinez (31.), Robben (34.), Kroos (38.), Gotze (40.).

Što se objašnjenja tiče, Luka Modrić pao je za 23. mjesta u odnosu na prošlogodišnju listu, a na ovom je portalu to objašnjeno ovako:
'Kako je život težak na vrhu pokazuje i ova pozicija Luke Modrića, koji je pao u poretku iako je redovito nastupao za madridski Real. Ujedno, to je i kletva igrača koji je prilagodljiv: Jose Mourinho i Carlo Ancelotti selili su ga po terenu te ga koristili na raznim pozicijama, od polušpice do zadnjeg veznog.

On više nije zvijezda kakva je bio igrajući za Tottenham ili Dinamo – obrnuto od onoga što se dogodilo Ozilu – ali svaki bi današnji menadžer volio u svojoj momčadi imati tako pouzdanog igrača.

Što se Mandže tiče, ovako je bilo objašnjenje zašto je on jedan od najslabije rangiranih Bayernovih prvotimaca: 'Nimalo loš učinak igrača koji je ugrubo postizao gol svaku drugu utakmicu i podigao tri velika trofeja igrajući za Bayern. Posao ovog Hrvata vrlo je jednostavan – zabijati golove – i omogućavati da posao Riberyja i kompanije ne propadne. Ništa spektakularno, jednostavno je garancija za golove.'