OSTALI BEZ NOVACA

Ugledna F1 momčad u velikoj nevolji, dolazi joj kraj!?

03.07.2013 u 16:26

Bionic
Reading

Iz momčadi Sauber potvrdili su da imaju financijskih problema, a Nico Hulkenberg nije primio plaću ni za svibanj

Švicarska ekipa prošle je sezone bila pravi hit, a Sergio Perez i Kamui Kobayashi u nekoliko su se navrata borili na samom vrhu, čak imali izglede ostvariti i pobjedu. No u 2013. godini stvari su krenule po zlu: novi vozači Nico Hulkenberg i Esteban Gutierrez rijetko skupljaju bodove, novi bolid je spor, a ekipa priznaje da je ostala i bez novaca.

'Istina je, trenutno smo u nevolji. Ali nekako ćemo izaći iz nje i bit ćemo još uvijek u prvenstvu do kraja sezone,' tvrdi ravnateljica Saubera Monisha Kaltenborn, a mediji pišu kako je zbog financijske krize zaustavljen daljnji razvoj C32 bolida, računi dobavljača opreme nisu plaćeni, a Nico Hulkenberg nije dobio plaću ni za svibanj. Drugi vozač, Meksikanac Esteban Gutierrez plaća sam svoje mjesto u Formuli 1, no ni njegov novac nije dovoljan da se prebrodi kriza.

Njemački Bild piše kako momčad očajnički traži novog sponzora koji bi spasio situaciju, a šansu vidi u pregovorima s ruskim naftnim divom Gazpromom. No, ako ubrzo ne nađu financijsku injekciju, rezultati ekipe će početi patiti, a zatim je moguća prodaja ili gašenje ekipe...