PREKRETNICA?

Ugašen zubati osmijeh: Čitav svijet na leđima Ronaldinha

03.10.2015 u 12:29

Bionic
Reading

Nekada najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho ovih dana prolazi kroz razdoblje života koje se često pokažu kao prekretnice...

Ronaldinho je, sjeća se većina, nekada blistao terenima. Tehnika mu je služila kao mjerna jedinica za ostatak svijeta, zabijao je kao od šale i zaraznim osmijehom poručivao protivnicima da ostave nadu. Dok se smijao, bio je na krovu svijeta.

Polako su ga ne savršeno sportske životne navike počele bacati u drugi plan, ali aura Zlatne lopte održavala ga je na visokom nogometnom nivou. Nakon Barce igrao je za Milan i odlučio se za povratak kući. Flamengo, Mieniro, Queretaro, Fluminense... Južnoameričke epizode postajale su se vremenom sve kraće i Fluminense ga je nedavno otjerao nakon samo devet utakmica.


35 mu je godina, deset je prošlo otkada je sa širokim osmijehom zadnji put primao Zlatnu loptu. Prije samo pet dana postao je slobodan igrač nakon 'cipele' u Fluminenseu, a već u petak sjurio se svojim džipom u nekakav jarak. Vjerojatno se uhvatio u razmišljanje može li još što poći po zlu kada ga je prepoznao slučajan prolaznik.

Pristojan kakav jest pristao je na slikanje, ali iz lica mu se jasno očitava da bi ranije bio ronio u pijesku. Niti natruhe onog zubatog osmijeha s kojim se smijala cijela nogometna planeta. Ako se dovede u stanje da se zbog lopte ponovno onako smije sigurno će doći još neka prilika. Ako ne, bolje neka objesi kopačke o klin i uđe u legendu.

Sjajan video o nekada sjajnom nogometašu