UFC ON FOX 3

UFC-ovi izazivači prvaka potvrdili pozicije

06.05.2012 u 07:54

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju u New Jerseyju je održana treća po redu UFC-ova priredba na američkoj nacionalnoj TV kući FOX. Izravni prijenos ste mogli gledati na Fight Channel PPV-u, a snimka se može i dalje pogledati čitavu nedjelju 6. svibnja na MaxTV-u (kanal 25)

Bila je to večer u kojoj su Nate Diaz i Johny Hendricks potvrdili svoje izazivačke pozicije u lakoj, odnosno u velter kategoriji. Doduše, Diaz je to učinio mnogo uvjerljivije pruživši vrlo dominantu predstavu protiv inače odličnog Millera. Sjajan posao je dovršio u drugoj rundi giljotinom iz full mount pozicije. Za Jima Millera to je značilo i prvu predaju u čitavoj karijeri. Dosadašnja tri poraza su stigla sudačkim odlukama…


Hendricks je na kraju slavio podjeljenom odlukom sudaca u meču koji je objektivno mogao otići na obje strane. Dojam je kako je novopečeni izazivač bio bolji u prvoj, da je druga mogla pripasti bilo kojem borcu, a da je Koscheck bio puno dominantniji u posljednjoj dionici kada je srušio Hendricksa na parter iskontroliravši poziciju do kraja. Statistika je pokazala nešto više preciznijih udaraca Hendricksa, što je vjerojatno prosudilo u sudačkim bilježnicama.


Svi ljubitelji borbe na parteru došli su na svoje nakon predstave i nadmudrivanja Rousimara Palharesa i Alana Belchera. Bila je to borba u kojoj smo vidjeli pokušaje egzotičnih zahvata kao što su 'Twister' i 'Banana Split' (Belcher), ali i specijalki na noge kao što su 'heel hook', 'kneee bar' ili 'foot lock' (Palhares). I sve to se odigralo u samo prvih nekoliko minuta. Na kraju je Belcher uspio iskoristiti jednu situaciju iz guarda za plasman odličnog lakta koji je zapravo značio i kraj za brazilskog majstora. Palhares se nije uspio oporaviti, a kiša GNP udaraca bila je dovoljna da sudac opravdano prekine susret. S četiri pobjede u niz Belcher definitivno kuca na sam vrh srednje kategorije.

Valja spomenuti i vrlo efikasnu pobjedu Lavara Johnsona nokautom već u prvoj rundi u dvoboju s Patom Barryjem. Bio je to okršaj nabijen sjajnim potezima i žestokim udarcima od prve sekunde. Akcija je malo splasnula kada je Barry uspio srušiti svog protivnika na parter i tamo ga dosta dugo iskontrolirati iz bočne dominantne pozicije. Čim su se teškaši dignuli ponovno na noge, nastavio se žestok šakački obračun u kojem je deblji kraj izvukao Johnson. Barry je stradao od kombinacije desni high kick, nekoliko točnih aperkata, a zatim i cijele kiše raznih drugih udaraca koji su jednostavno bili previše. Na koncu se HD samo srušio na pod bez svijesti. Bila je to druga pobjeda u nizu za Johnsona od kada je stigao u UFC iz Strikeforcea.

Glavne borbe:
Nate Diaz def. Jim Miller by Prisiljavanje na predaju (giljotina), R2, 4:09
Johny Hendricks def. Josh Koscheck by Podjeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Alan Belcher def. Rousimar Palhares by TKO (udarci), R 1 (4:18)
Lavar Johnson def. Pat Barry by TKO (udarci), R1 4:38

Uvodne borbe:
Michael Johnson def. Tony Ferguson via Jednoglasna odluka sudaca
John Dodson def. Tim Elliot via Jednoglasna odluka sudaca
John Hathaway def. Pascal Krauss via Jednoglasna odluka sudaca
Louis Gaudinot def. John Lineker via Prisiljavanje na predaju (guillotine) 4:54, R2
Danny Castillo def. John Cholish via Jednoglasna odluka sudaca
Dennis Bermudez def. Pablo Garza via Jednoglasna odluka sudaca
Roland Delorme defeated Nick Denis via Prisiljavanje na predaju (Rear-naked choke), R1, 4:59
-Karlos Vemola defeated Mike Massenzio via Prisiljavanje na predaju (Rear-naked choke), 1:07, R2