NOVE MUKE UOČI MEČA

UFC nije otkazao najveći borilački spektakl godine, ali aktualni prvak je zbog odluke predsjednika Rusije Vladimira Putina 'zarobljen'

27.03.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Predsjednik Rusije Vladimir Putin do daljnjeg je odlučio suspendirati sve letove u državu i izvan nje. Time je upitno hoće li Khabib Nurmagomedov biti u stanju napustiti domovinu za eventualnu borbu protiv Tonyja Fergusona na UFC 249 priredbi, nakon što se za istu odredi lokaciju

Čini je kako je UFC-ov prvak lake kategorije uhvatio jedan od posljednjih letova kojima je uspio napustiti Kaliforniju te odletjeti za Moskvu, nakon čega se uputio kući u Dagestan. Tim putem otkrio je kako nije siguran u to kakva je trenutna situacija po pitaju njegove borbe protiv Tonyja Fergusona, planirane za 18. travnja na za sada još uvijek nepoznatoj lokaciji.

'Ne mogu shvatiti što se događa. Gdje se borimo i hoćemo li se uopće boriti i što je s lokacijom borbe? Ovako nešto nisam mogao ni zamisliti', poručio je Khabib na Instagramu nakon povratka u Rusiju, a prenosi Fight Site.

Dodatni problem za njega i UFC je odluka Vladimira Putina kako do daljnjega suspendira sve letove u Rusiju i iz nje, odnosno sav putnički zračni promet. Jedini dozvoljeni letovi su oni kojima bi se Rusi vraćali u domovinu, ali i to uz posebne dozvole vlade te uz posebno prilagođene mjere i uvjete.

Putin je dodao kako Rusija namjerava pobijediti pandemiju koronavirusa SARS-COV-2 u roku dva ili tri mjeseca, no nije poznato znači li to da je na toliko dugo vremena suspendiran i zračni promet. Rusija se trenutno nalazi u potpunoj karanteni do minimalno 5. travnja.

Naravno, uvijek postoji mogućnost i da vlada donese odluku kojom bi Khabibu i njegovom timu dozvolili napuštanje države uz jednako tako kontrolirane mjere, posebno ako znamo da je UFC prvak u jako dobrim odnosima s predsjednikom, koji ga je već nekoliko puta primio u svojim odajama. No, UFC prije svega mora odraditi puno toga da se uvjeti za održavanje priredbe stvore, a ovo im stvara još jednu neizvjesnost i dodatnu glavobolju po pitanju rješavanja svih stvorenih problema.

Inače, ova borba se pokušava organizirati već peti put, prvi puta još 2015., ali se uvijek ispriječila neka nezgoda ili ozljeda. Ovoga puta prijeti koronavirus...