EKSKLUZIVNO NA MAXTV-U

UFC 141: Overeem protiv Lesnara za povijest

21.12.2011 u 15:30

Bionic
Reading

Sve je spremno za spektakl. 191 cm i 120 kg, 195 cm i 118 kg – gabariti su dva UFC-ova gorostasa, Brocka Lesnara i Alistaira Overeema, koji će se 31. prosinca naći oči u oči na različitim stranama kaveza

Ne treba uopće posebno naglašavati da se radi o najiščekivanijem meču godine kojim će američka promocija zaključiti i više nego uspješnu 2011.

Ima li boljeg izbora od Brocka Lesnara za dobrodošlicu Overeemu u najjaču svjetsku MMA organizaciju? Vjerojatno nema. Bivši prvak i američka kečerska super zvijezda, borit će se protiv donedavnog šampiona Strikeforcea, Dreama i zadnjeg K-1 GP prvaka. Bit će to i klasični okršaj grapplera i udarača, sudar dva borilačka svijeta. Svi se slažu da je Nizozemac svestraniji i tehnički potkovaniji, no svi su također itekako svjesni da je Lesnar nezaustavljiv ako vas sruši na pod i počne mlatiti svojim maljevima. Zbog svega ovoga, očekuje nas neizvjestan dvoboj koji je podijelio borilačku javnost. Dodatan motiv obojici je i izazivačka pozicija u teškoj kategoriji koja će pripasti pobjedniku. Čim se oporavi Junior dos Santos će staviti svoj pojas prvaka na kocku upravo ili protiv Lesnara ili protiv Overeema!

I ostatak popisa borbi UFC-a 141 vrvi atraktivnim i zanimljivim mečevima. Donald Cerrone je osvojio nagradu za MMA borca koji je najviše napredovao u 2011., a nastavak pobjedničkog niza (4-0 u UFC-u) tražit će protiv vrlo opasnog Natea Diaza. Koliko mlađi brat Diaz može biti ubojit i neugodan, pokazao je i posljednji njegov meč u kojem je demolirao japansku zvijezdu Takanorija Gomija. Pobjednik ovog dvoboja popeti će se gotovo na sam vrh ljestvice najboljih UFC-ovih boraca u lakoj kategoriji.

Od kako je izgubio u meču za naslov prvaka protiv GSP-a 2008., John Fitch je neporažen pune tri godine. Doduše, u zadnjem dvoboju je remizirao s BJ Pennom, a njihovom revanšu se ispriječila samo Fitchova teška ozljeda ramena. U međuvremenu je Penn stradao od strane Nicka Diaza i rekao zbogom profesionalnoj karijeri pa su čelnici UFC-a Fitchu morali pronaći novog protivnika. Je li duga pauza ostavila traga na ovom UFC-ovom vojniku, vidjet ćemo u meču protiv odličnog hrvača Johnnyja Hendricksa. Samo jednom poražen u karijeri (Rick Story), Hendricks ozbiljno kuca na izazivačku poziciju velter kategorije. Nema sumnje da bi mu pobjeda protiv velikana kao što je Fitch napokon osigurala status koji i zaslužuje u UFC-u.

Iskusnog bjeloruskog veterana Vladimira Matjušenka sigurno se ne sjećate po dobrome iz UFC debija našeg Igora Pokrajca. Pozornica u Las Vegasu bit će veliki test za njega jer ga tamo čeka dvoboj protiv odličnog švedskog majstora partera Alexandera Gustafssona. Obojica za sada solidno kotiraju u kvalitetom nakrcanoj poluteškoj diviziji i upravo bi pobjeda u ovom dvoboju značila dodatni korak naprijed i za jednoga i za drugoga. Hamman, Diabate, Te-Huna, Hamill, ugledna su imena koja je u dosadašnjoj UFC karijeri svladao sjajni Šveđanin, dok je Matjušenko slavio protiv Pokrajca, Marshalla, Ferreire i Brilza. Sve ovo su dodatni argumenti u prilog da ćemo u Las Vegasu gledati odličan okršaj dva ponajbolja europska borca u poluteškoj kategoriji.

Prije manje od dva mjeseca Nam Pham je zaradio bonus večeri za najbolju borbu UFC-a 136 kada se beskompromisno potukao s Leonardom Garcijom. Već na UFC-u 141 ima priliku još jednom dokazati o koliko se atraktivnom borcu radi kada uđe u kavez protiv do sada neporaženog Amerikanca Jimyja Hettesa. Ovaj okršaj pero kategorije otvorit će program u Las Vegasu i vjerujemo zagrijati publiku koja će željno iščekivati da giganti Brock Lesnar i Alistair Overeem nešto kasnije uđu u kavez.

UFC 141 na rasporedu je u noći sa 30. na 31. prosinac u 04:00h iza ponoći, a možete ga uživo pogledati na Fight Channel PPV-u (25. kanal, MaxTV). Garantiramo vam 3 sata beskompromisne zabave i odličnih mečeva. Snimka priredbe raspoloživa je čitavu nedjelju 31.prosinca na istom kanalu.

Overeem vs. Lesnar

Glavne borbe:
Brock Lesnar vs. Alistair Overeem
Nate Diaz vs. Donald Cerrone
Jon Fitch vs. Johny Hendricks
Alexander Gustafsson vs. Vladimir Matyushenko
Nam Phan vs. Jim Hettes
Uvodne borbe:
Junior Assuncao vs. Ross Pearson
Danny Castillo vs. Anthony Njokuani
Dong Hyun Kim vs. Sean Pierson
Jacob Volkmann vs. Efrain Escudero
Matthew Riddle vs. Luis Ramos
Manny Gamburyan vs. Diego Nunes