NAJSKUPLJI FINALE

Uefina legalna pljačka na Wembleyu

17.02.2011 u 18:41

Bionic
Reading

Dva još uvijek nepoznata kluba za točno 100 dana će se boriti u finalu Lige prvaka, a vi već danas možete kupiti ulaznicu za dvoboj na londonskom Wembleyu

'Finale u subotu dat će priliku obiteljima da zajedno uživaju u spektakularnom finalu', očinski je bio najavljivao novi termin predsjednik Uefe Michel Platini, pritom zaboravljajući na jedan detalj, cjenik ulaznica koji će ta gramziva organizacija istaknuti mjesecima kasnije.

Dva finalista će dobiti po 25.000 mjesta, toliko će otići i za potrebe Uefe, a u slobodnoj prodaji je 11.000 ulaznica po paprenim cijenama.

Ako želite najskuplji sektor, donji prsten tribina, morat ćete izdvojiti po 300 funti za ulaznicu, središnja cijena je 225, a gornja etaža je 'pristupačnih' 150 funti. Dakle, najjeftinija ulaznica košta 1.320 kuna. Ako dodamo obavezne (može se naručiti samo putem interneta) manipulativne troškove od 26 funti, dolazimo do laganih 1.550 kuna.

Kako bi Uefa podsjetila koliko misli na obitelji, ako im je već tako javno svejedno za navijače koji nisu bogataši, uveli su i obiteljski popust. Tako jedan odrasli kupac može kupiti jednu ulaznicu za dijete uz popust od 50 posto. Tako, roditelj i dijete mogu utakmicu pogledati 'već' za 3.200 kuna. Ako imate dvoje ili više djece? To nije Uefin problem.

Za dobitnike na lotu informacija, finale se igra 28. svibnja.