psk_2

zbog navijača

UEFA žestoko kaznila HNS; zbog bacanja čaša i baklji 'ceh' je gotovo 90.000 eura

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.06.2024 18:00
  • Objavljeno 18.06.2024 u 18:02
Bionic
Reading

Disciplinsko tijelo Uefe donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola skupine B Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo Uefe na današnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

Hrvatski navijači - Hrvatska - Španjolska, baklje, 15.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

HNS i ovim putem zahvaljujem rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije.

Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal