BOLAN UDARAC

Uefa suspendirala Bilića, Jurčević napada Arsenal

20.08.2014 u 22:01

Bionic
Reading

Uefa je potvrdila da bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić sigurno neće smjeti voditi uzvratni dvoboj između Arsenala i njegovog Bešiktaša u Londonu sljedećeg tjedna

Bilić je isključen u prvom ogledu (0:0) u Istanbulu. Nakon što se izvikao na srpskog arbitra Mažića ovaj ga je hladno udaljio s klupe i tako onemogućio ogled Bilića i Wengera na Emiratesu.

'Možda sam pretjerao, ali to je bila izuzetno važna utakmica za nas i bio sam vrlo nezadovoljan s nekim sučevim odlukama. Ispričao sam se nakon dvoboja gospodi Mažiću i Wengeru, ali prihvaćam kaznu jer sam pogriješio,' kaže Bilić koji neće smjeti sjediti na klupi svoje momčadi tijekom londonskog uzvrata a nakon utakmice Uefa će odlučiti hoće li mu dodijeliti i dugoročniju kaznu od tog jednog (automatski dodijeljenog) dvoboja.

Na kormilu Bešiktaša tako će u svojstvu prvog trenera debitirati Slavenov pomoćnik Nikola Jurčević, te tako postati drugi hrvatski trener koji je vodio utakmicu na Emiratesu. Prvi je bio pokojni Josip Kuže koji je s Dinamom 2006. i poveo 1:0 (Eduardo), no Wengerova momčad je okrenula na 2:1 i potvrdila svoj tadašnji ulazak u skupine Lige prvaka.

Prvi dvoboj završio je 0:0, Turcima odgovara svaki remi s golovima ili bilo kakva pobjeda...