ZBRAJANJE KAZNI

Uefa povećala kaznu Hajduku, ali to nije sve

25.09.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću stigla je na ruke nova kazna, ovoga puta za prvi susret Hajduka i Intera na Poljudu. Splićani će zbog navijačke upotrebe pirotehnike morati platiti 30.000 eura kazne

Ako je nešto izvjesno kad je u pitanu Hajduk, onda je izvjesno da će nakon svake europske utakmice na Poljud stići kazna iz Nyona. Tako se navijači Hajduka već šale na račun svog kluba kao najizdašnijeg sponzora krovne kuće europskog nogometa.

Zadnja u nizu čestitki koje su na Poljud stigle iz Nyona teška je 30.000 eura. Riječ je o kazni za prvi ogled Hajduka i Intera na Poljudu. Podsjetimo, Hajduk je u ovoj euro sezoni već dva puta kažnjen. Za prvi ogled sa Skontom na Poljud kažnjeni su sa 30.000 eura i utakmicom bez gledatelja, a isti iznos eura morat će izbrojiti i za uzvrat u Rigi.

Ukupna bilanca do sada je dakle 90.000 eura i jedna utakmica bez gledatelja. No to nije sve, rekli bi u poznatoj reklamnoj kampanji. Hajduk još uvijek čeka kaznu za gostovanje u Milanu, koje je pohodilo gotovo 3.000 njegovih navijača. I premda su mnogi, opijeni velikom pobjedom na Interom, hvalili sjajnu atmosferu koju su na San Siru napravili navijači Hajduka, delegat je zasigurno zapisao brojne baklje i topovske udare koje su koristili.

Iz Hajduka su odaslali žalbu na dosad izrečene kazne, no sa strepnjom iščekuju, sasvim je izvjesno, novu kaznu iz Nyona, koja bi u najgorem scenariju mogla značiti i izgon Hajduka iz Europe.