TRENUTAK KOJI SE NE ZABORAVLJA

Uefa opalila žestoku pljusku legendarnom Buffonu; talijanski vratar napokon saznao kaznu

05.06.2018 u 16:09

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe nije imala milosti za legendarnog talijanskog vratara Gianluigija Buffona koji je verbalno napao suca u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka između Reala i Juventusa

Buffon je poslije 17 sezona napustio Juventus, ali ga je svejedno dostigla kazna koju si je priskrbio ponašanjem u dresu 'stare dame'.

Podjsećamo, u četvrtfinalnim ogledima s Realom, talijanski prvak je nadoknadio 0:3 iz prve utakmice u Torinu te u uzvratu u Madridu došao do istog takvog rezultata da bi u zadnjim minutama susreta sudac Michael Oliver svirao penal za 'kraljeve'.

Talijanski vratar je poludio, lovio je djelitelja pravde po terenu te mu svašta izgovorio za što je dobio crveni karton.

'Znate, trebaš biti životinja da tako nešto napraviš, moraš imati kantu za smeće umjesto srca', komentirao je odluku Michaela Olivera vezanu uz sporni jedanaesterac koji je realizirao Ronaldo te odveo Real u polufinale.

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na pitanje što je sve rekao suca prije dobivanja crvenog kartona mirno je dodao:

'Ništa previše čudno. Samo ne želim prihvatiti činjenicu da je sudac glavni u utakmici poput ove, u utakmici s dva elitna kluba, a da nema karakter, hrabrost ili sposobnost za donošenje smirene odluke.'

I sada je taj slučaj došao na stol Disciplinske komisije koja nije imala milosti pa je Buffonu odrezala tri utakmice suspenzije u bilo kojem Uefa natjecanju. U slučaju da Buffon pronađe novi klub (spominjao se čak PSG) na njega novi poslodavac ne može računati u Europi, barem u prva tri susreta.