nisu male kazne

UEFA nije imala milosti; Hrvatski nogometni savez i NK Rijeka kažnjeni zbog kršenja korona protokola i ponašanja navijača

14.11.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez i hrvatski prvoligaš Rijeka kažnjeni su novčanim kaznama zbog kršenja pravila o zaštiti navijača na stadionima tijekom trajanja pandemije

Hrvatski nogometni savez i hrvatski prvoligaš Rijeka kažnjeni su novčanim kaznama zbog kršenja pravila o zaštiti navijača na stadionima tijekom trajanja pandemije. I HNS i Rijeka su prekršili UEFA-ine protokole i ubrzo je stigla kazna. Naravno, Hrvati nisu jedini kažnjeni.

Francuski Rennes mora platiti 10.000 eura,a kijevski Dinamo i Ferencvaroš po pet tisuća jer se na tribinama navijači nisu držali mjera. Rennes i Dinamo su dužni i dodatnih 22.000 i 14.000 eura zbog blokiranih prolaza na tribinama što je i inače kažnjivo po pravilniku UEFA-e koja je dodatno osjetljiva zbog pandemije.

Slične prekršaje su u Europskoj ligi počinili CSKA Sofija i Rijeka i moraju dati po pet tisuća eura, dok će hrvatski predstavnik platiti dodatnih 10.000 eura zbog neprimjerenog navijanja svojih najvjernijih navijača tijekom utakmice s Real Sociedadom.

Kazna je stigla i na adresu HNS-a zbog utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija. Osim HNS-a, kažnjeni su i savezi Latvije i Luksemburga koji će morati platiti po pet tisuća eura zbog kršenja zdravstvenog protokola.