PRIOPĆENJE KLUBA

UEFA na mukama; uoči nastavka natjecanja još jedan igrač pozitivan na koronavirus; španjolski velikan taji identitet zaraženog

29.07.2020 u 18:28

Bionic
Reading

Igrač prve momčadi Seville bio je pozitivan na koronavirus na testu provedenom u nedjelju, uoči utakmice osmine finala Europske lige protiv Rome, objavio je španjolski nogometni prvoligaš u srijedu

Sevilla nije otkrila identitet igrača, za kojeg tvrdi da je u samoizolaciji te da nema simptome bolesti Covid-19. Testiranje je provededno na svim igračima, trenerima i momčadskom osoblju.

'Sevilla je privremeno prekinula momčadske treninge i provela dezinfekciju svih prostorija, strogo poštujući protokole utvrđene za ovakve situacije', stoji u klupskom priopćenju.

'Od saznanja o pozitivnom rezultatu klub je proveo dva nova individualna PCR testa na ostatku klupskih djelatnika. Svi rezultati prvog testa bili su negativni', priopćili su iz Seville te dodali da će rezultati drugog testiranja biti poznati u četvrtak.

Sevilla i Roma bi trebale 6. kolovoza igrati jednu utakmicu osmine finala Europske lige na neutralnom terenu u Njemačkoj, gdje će bolja od te dvije momčadi nastaviti natjecanje na završnom turniru.

U utorak je objavljeno da je pozitivan i igrač Reala Mariano Diaz pa je upitno hoće li moći nastupiti za svoju momčad u uzvratu osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Manchester Cityja.

Popisu pozitivnih nogometaša u srijedu se pridružio i igrač drugoligaša Almerije, koja se priprema za nastup u doigravanju za mjesto u elitnom razredu La Lige, u kojem će još sudjelovati Real Zaragoza, Girona i Elche.

Prošlog tjedna se u Španjolskoj ponovno povećao broj novozarežnih osoba, koji se na dnevnoj razini mjere u tisućama pa je ukupan broj pozitivnih na koronavirus narastao na preko 300.000.