SVE VODI TAKVOM RASPLETU

Uefa izaziva totalni bijes navijača diljem Europe; na pomolu šokantan dogovor za finale Lige prvaka

11.09.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Finale europske nogometne Lige prvaka jedan je od najgledanijih sportskih događaja svake godine pa ne čudi što se Amerikanci žele ubaciti u organizaciju utakmice koja donosi milijune eura

Kruna europske klupske sezone je finale Lige prvaka. Prije desetak godina bilo je nezamislivo da bi se ta utakmica igrala bilo gdje drugdje osim na nekom atraktivnom stadionu na Starom kontinetu, ali danas su takva vremena u kojima novac diktira sve, ili barem većinu toga!

Prije par godina pojavila se informacija kako bi Uefa mogla finalnu utakmicu preseliti na neki drugi kontinent, ali sve je ostalo tek na glasinama.

No ovih dana priča se opet zakotrljala. Španjolski mediji tvrde da su pregovori počeli i da SAD želi finale LP-a u New York Cityju.

Je li to moguće? Itekako, a na tome tragu je jedna izjava iz prošlosti predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina koji je poručio da je za portugalskog navijača putovanje na utakmicu u Azerbajdžan jednako onome odlasku u SAD. Jasno je na što je aludirao... Uz to europski nogometni velikani ionako svoje ljetne pripreme odrađuju na američkom kontinentu, tribine su pune, a oni zarađuju...

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Kako će završiti tajni pregovori možemo samo nagađati, ali sve je realnije da će finale 2021. biti izvan Europe, a New York City je prvi kandidat da dobije priliku organizirati najveću europsku utakmicu godine.

Podsjećamo, ove sezone je domaćin zadnje utakmice Lige prvaka stadion madridskog Atletica Wanda Metropolitano, a godinu kasnije (2020.) dvije najbolje europske momčadi borit će se za trofej s velikim ušima na travnajku olimpijske arene u Istanbulu 'Atatürk'.

A 2021 možda u New York Cityju? Takva odluka mogla bi izazvati bijes navijača koji raspolažu sa skromnijim budžetom, ali nogometne fanove se sve manje pita što oni misle o tome. Ionako gledanje najvećih utakmica uživo polako postaje privilegija bogatih.

  • +7
International Champions Cup, Real Madrid - Juventus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +5
International Champions Cup, Milan - Barcelona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia