pospremanje 'topnika'

U svlačionici posrnulog Arsenala započela je velika čistka: Puno je igrača koji moraju otići...

31.12.2020 u 16:56

Bionic
Reading

Menadžer Arsenala Mikel Arteta najavio je da će mu u zimskom prijelaznom roku glavni zadatak biti pročišćavanje svlačionice zbog preširokog kadra i nagomilavanja igrača na pojedinim pozicijama

'Mnogo je igrača koje ćemo poslati na posudbu... To nam je u ovom trenutku prioritet zato što ne možemo izdržati toliku brojnost na pojedinim pozicijama', izjavio je trener 'topnika' Mikel Arteta na konferenciji za medije uoči subotnjeg gostovanja kod West Bromwich Albiona.

'Nakon što to učinimo, vidjet ćemo hoće li biti prilike da se poboljšamo na nekim pozicijama, na čemu radimo s klupskim vodstvom', otkrio je španjolski strateg na klupi Arsenala.

Jedan od onih kojima se već zna novo odredište je branič Sead Kolašinac, prema medijskim napisima on se vraća u Schalke.

'U pregovorima smo koji su vezani za nekolicinu igrača i njihov mogući odlazak na posudbu... No, ništa vam u ovom trenutku ne mogu potvrditi', ostao je tajanstven Arteta. No, engleski mediji bliski 'topnicima' najavljuju kako će se klub ove zime riješiti - poslati na posudbu ili prodati - čak desetoricu igrača! Od ranije je poznato kako će na posudbe otići William Saliba, Reiss Nelson i Calum Chambers, dok će Shkodran Mustafi biti na transfer listi. Također, konačno se očekuje da i Mesut Özil napokon napusti klub i raskine ugovor.

Arsenal je prvih ovosezonskih 16 kola odigrao očajno loše, ima samo šest pobjeda (malo je dojam poboljšao prošlog tjedna svladavši Chelsea i Brighton), ali ima i osam poraza te dva remija. S 20 osvojenih bodova je na 13. mjestu prvenstvene ljestvice, no gol-razlika 'topnika' je poražavajuća. Zabili su samo 16 golova i primili 19... Zato će glavna meta u zimskom prijelaznom roku biti Isco kojeg 'topnici' žele dovesti na posudbu iz Real Madrida.

Menadžer Arsenala ne misli da treba privremeno prekinuti ligaška natjecanja, iako je nekoliko utakmica otkazano zbog sve većeg broja zaraženih.

'Svi važeći protokoli, sve što činimo za vrijeme treninga i utakmica, uz činjenicu da igramo na otvorenom, sve to umnogome smanjuje rizik. Mislim da će biti uvedeno još više ograničenja, češće ćemo biti testirani kako bismo bili što efikasniji. Mislim da će to dati rezultata i da možemo nastaviti raditi', zaključio je Arteta.