ČAŠAMA NA JUNIORE

U Srbiji napad na hrvatske kajakaše

26.07.2010 u 09:11

Bionic
Reading

Hrvatska kajakaška juniorska reprezentacija u spustu na divljim vodama koja je od 20. do 25. srpnja nastupila na Europskom prvenstvu u Srbiji na rijeci Ibar napadnuta je tijekom svečanog otvaranja i mimohoda koji je održan u središtu Kraljeva

Prilikom prolaska naše ekipe kroz pješačku zonu jedan je 29-godišnji mladić udarcem o stol razbio čašu i potom je bacio na hrvatske kajakaše i pritom pogodio Varaždinca Matej Herkov u bedreni mišić. Drugi dio čaše pogodio je četverogodišnju djevojčicu koja se nalazila u blizini. Mladi Herkov je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu gdje mu je rana sašivena, a poslije bolničke intervencije pušten u tabor hrvatske vrste. Kasnije je nastupio i zauzeo je 11. mjestu u klasičnom spustu, te 17. u sprintu. Policija je odmah privela napadača.

U priopćenju Hrvatskog kajakaškog saveza tajnik Branko Lovrić je naglasio kako su se nakon incidenta gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, kao i čelnici Kajakaškoga saveza Srbije ispričali vodstvu hrvatske reprezentacije, a policija je podigla osiguranje na višu razinu.

Počinitelj se trenutačno nalazi u pritvoru, a optužen je za poticanje međunacionalne mržnje i namjerno ozljeđivanje, a postupak se vodi i zbog izazivanja nereda s tjelesnim posljedicama na sportskim terenima.