LUKA PORUČIO

'U Spursima mi je previše lijepo da bih otišao u Juventus'

20.12.2008 u 16:00

Bionic
Reading

Tek nakon što je u posljednjem kolu Lige UEFA postigao i prvi službeni pogodak za Tottenham Hotspurse, Luka Modrić opet je tema dnevnih novina u Engleskoj

Luka Modrić u posljednjem je kolu Lige UEFA, protiv Spartaka, postigao svoj prvi službeni pogodak za Tottenham. Bio je to gol koji je krenulo 'buđenje' Spursa protiv Rusa, a nakon kojeg suuspjeli i izjednačiti na 2:2 te osigurati plasman u osminu finala KupaUEFA. U subotu je veliki intervju Luka Modrić dao za Daily Telegraph, au njemu je opet ponovljena priča i o teškom djetinjstvu Luke Modrića.Podsjetio je autor na ratne dane u zadarskom zaleđu, zbog čega je Lukamorao tražiti sreću negdje drugdje.

'To je izuzetno težak period, ne samo za mene, već za moju obitelj,prijatelje i cijelu Hrvatsku', izvukli su iz prvog Modrićevog intervjuapo dolasku na Otok.

'Svi ti događaji utjecali su na to da budem takva osoba kakva sam danas', dodao je Modrić.

Po dolasku na White Hart Line vodio ga je Juande Ramos, a momčad jezbrajala samo poraze. Osim toga, tih se dana Modrić tek privikavao naenglesku ligu. Ubrzo je Ramos dobio otkaz zbog loših rezultata a naklupu je sjeo Harry Redknap.

'Nije krenulo dobro. Osim toga, malo me zbunilo što sam kod Ramosaigrao sasvim na lijevoj strani, ali i dalje sam vjerovao u svojemogućnosti.'

Iako je dobivao savjete i od Kranjčara. Ćorluke i Eduarda, igrač kojisu već osjetili što znači igrati u Premiershipu, iskustvo na vlastitojkoži je najbolje.

'Pričali su mi oni što donose takve utakmice i mogao sam pretpostaviti.No, dok sam ne osjetiš to, nikakve priče ti ne mogu donijeti tajosjećaj i zadovoljstvo', nadodao je Modrić, koji je večer uočirazgovora postigao svoj prvi pogodak ta Spurse. Naravno, i to jeutjecalo na taj osjećaj.

Zbog svojih igara, mnogi su ga već počeli seljakati u velike klubove. Između ostalog i u Juventus.

'Naravno, u nogometu nikad ne znate što bi se moglo dogoditi, ali mojplan je ostati ovdje jer sam vrlo sretan. Imali smo loš početak, ali sdolaskom Harryja sve je krenulo nabolje. Mislim da smo izuzetno dobramomčad i da bi klub trebao biti na vrhu', zaključio je razgovor LukaModrić.