od sljedeće sezone

U Španjolskoj skoro u potpunosti prihvatili sustav po kojem se igra hrvatski kup

29.04.2019 u 18:46

Bionic
Reading

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je nakon sjednice u ponedjeljak kako se od sljedeće sezone mijenja format Kupa, odnosno kako će se u svim fazama natjecanja osim u polufinalu igrati samo jedna utakmica. U Hrvatskoj se kup igra po sistemu samo jedne utakmice, pa čak i u polufinalu

Sve do ove sezone u Španjolskom kupu su se igrale po dvije utakmice u svim fazama natjecanja pa će ova promjena značiti da će prvoligaške momčadi koje se plasiraju u samu završnicu odigrati četiri utakmice manje.

Također, donesena je odluka o promjeni formata Superkupa u kojemu će od sljedeće sezone umjesto dva kluba, prvaka i pobjednika Kupa, sudjelovati četiri momčadi i to dvije prvoplasirane iz prvenstva te finalisti Kupa.

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press

Promijenjen je i termin odigravanja Superkupa, dosada se on igrao uoči početka prvenstva, a sljedeće će se sezone igrati početkom siječnja.

Sljedeće sezone će tako u Superkupu od 8. do 12. siječnja igrati Barcelona, Valencia, Atletico Madrid i Real Madrid, a kao mogući domaćin tog turnira spominje se Saudijska Arabija.

'Još ništa nije potvrđeno, ali Saudijska Arabija je jedna od opcija kao i SAD', rekao je predsjednik RFEF-a Luis Rubiales.