čudan manevar

U Španjolskoj nevjerica: Real produžio ugovor s igračem kojeg ne misli koristiti

09.01.2019 u 08:39

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da je Keylor Navas na izlaznim vratima, španjolsku javnost iznenadila je vijest da je Real Madrid s njim produžio ugovor do 2021. godine...

Iako je 32-godišnji Kostarikanac odlično branio tijekom tri sezone u kojima je Real svaki put osvajao Ligu prvaka, u klub je prošlog ljeta doveden Thibaut Curtois i uzeo mu je mjesto u momčadi.

  • +8
La Liga, Real Madrid - Real Sociedad Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pod trenerom Santiagom Solarijem pao je Keylor Navas u potpunosti u drugi plan i vjerovalo se da će već ove zime napustiti Madrid.

No, pomalo iznenađujuće Real je objavio kako je s njim produžen ugovor na još jednu sezonu i istječe tek 2021. godine.

U Španjolskoj se pitaju zašto 'kraljevski klub' produžuje ugovor s igračem kojeg nema namjere koristiti, a nije jeftin. Dnevnik Marca vidi dva scenarija: prema prvom uprava želi kvalitetnog golmana na klupi koji može u svakom trenutku zamijeniti Curtoisa, ako upadne u krizu ili se ozlijedi, a također je moguće da će ga ipak prodati ove zime, ali uz veću odštetu nego što bi dobio za njega uz prethodni ugovor.

U svakom slučaju, Navas sigurno nije pristao potpisati bez povećanja plaće, ali možda bi mu bilo pametnije potražiti drugo rješenje, jer za karijeru golmana sjedenje na klupi može biti pogubno...