TRAUMA IZ PARIZA

U šoku zbog terorizma: Schweinsteiger odbio igrati!

15.11.2015 u 19:25

Bionic
Reading

Vezni igrač Manchester Uniteda i njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger odustao je od nastupa u prijateljskom susretu protiv Nizozemske jer je u šoku nakon terorističkih napada u Parizu

Schweinsteiger je otkrio kako nije u stanju u utorak zaigrati protiv Nizozemske u Hannoveru jer još uvijek razmišlja o drami koja se u petak događala u Parizu.

'Još uvijek sam u šoku zbog svega što se događalo u petak. Izražavam sućut svima koje je zadesila ova tragedija,' poručio je veznjak Manchester Uniteda. Njemački izbornik Joachim Low odlučio je odmoriti još šestoricu igrača među kojima i prvog vratara Manuela Neuera.

Njemačka reprezentacija je nakon utakmice protiv Francuske noć provela na stadionu Stade de France u sjevernom pariškom predgrađu Saint-Denisu. Tijekom odigravanja susreta čule su se tri eksplozije u blizini stadiona, no igrači i gledatelji isprva nisu bili upoznati s događajima. U terorističkim napadima u petak navečer u Parizu je ubijeno 129 osoba, ozlijeđeno je više od 350 osoba, od kojih 99 kritično.

Nagađalo se kako će utakmica između Njemačke i Nizozemske biti odgođena, no iz DFB_a su potvrdili kako neće biti otkazivanja. Čak je najavljeno kako će na utakmicu doći njemački državni vrh predvođen kancelarkom Angele Merkel.

'Teroristi nas neće prestrašiti,' poručio je v.d. predsjednika DFB-a Reinhard Rauball.